Ak parti siyasetinin ülkemizi getirdiği güçlü konumu anlamak için, dünyadaki gelişme ve haberleri takip ederek analiz edebiliriz. Ak parti iktidarından önceki dönemlere baktığımızda, millet olarak içimiz kan ağlasada dünya üzerinde esamisi okunmayan, varlığı yokluğu belli belirsiz, mecali kalmamış, parasının değeri olmayan, hazinesi boşaltılmış , imf kapılarında  dilenci durumuna düşürülmüş, borç alan emir alır misali borç aldığımız ülkelerin sözünden çıkmayan, sadece yazılan senaryolardaki rolleri üstlenmiş , başbakanının gittiği ülkelerde saygınlığı kalmamış, sanki öğretmeni tarafından soru sorulacak bir talebe duruşu sergileyen, itibarı yerle yeksan edilmiş, bir anayasa kitapcığının hükümetin önüne atılması halinde bile yüzde yüz develüasyonla karşı karşıya kalan, ekonomisi çökmüş, yatırımlar durma noktasına gelmiş, yerli ve yabancı yatırımcıların güvensiz buldukları bir ülke durumundan, Ak parti hükümetinin kurulduğu andan, bu gün geldiğimiz noktaya baktığımızda, tüm bu olumsuzlukların, çok çok gerilerde kaldığını rahatlıkla ve içtenlikle söyleyebiliriz. Daha düne kadar ülkemizi emirleriyle dizayn etmeye alışmış ülkelerin, Türkiyenin bu hızlı yükselişini engellemek için yaptıkları açıkca ortadadır.  

Ak parti iktidarının iş başına geldiği günden itibaren, dünya ülkeleri nezdinde başarıyla yürüttüğü diplomasi takdire şayandır. Hiç bir ülke yoktur'ki bu kadar kısa sürede bu kadar kalkınabilsin, tüm müdahale'lere karşın bu kadar büyüyebilsin, ve ekonomisi sarsılmaz duruma gelsin, evet tüm bunları başta  Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip ERDOĞAN'a ve Ak parti kadrolarının  bu kutlu davaya gönül vermiş nice isimsiz dava erlerine boçluyuz.

Son günlerdeki gelişmelere dikkat ederseniz, türkiyenin hızlı kalkınmasının en çok Almanya Ve ingiltereyi rahatsız ettiğini açıkca görebilirsiniz. Büyük osmanlı imparatorluğunun dağılışından bu yana, ülkemizde kurdukları alışık oldukları düzenin ellerinden kayıp gittiğini görmek, alçakca planlayıp kurdukları tuzakların bir bir yıkılışını seyretmek,  ülkemiz üzerinde hesapları olanları ziyadesiyle çıldırtmaya yetmektedir.

Geçtiğimiz günlerde, Almayada yayın yapan ZDF televizyonu BİLD gazetesinin ve DerSPIEGEL dergisinin, Sayın cumhurbaşkanımız’a ve türk halkına yapılan ''alçakca'' karalama ve hakaretlerini, aynen misliyle kendilerine iade ediyoruz. Geçmişi katliamlar ve soykırımlarla dolu olan bu alçak ülkelerin, ülkemiz üzerindeki etkileri azaldıkça, girdikleri ruh hallerini, kuduz köpek misali saldırıları ile açıkca ortaya koymaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar beyhude olduğunu görecekler.

Satın aldıkları kuklaları eliyle, içimizi karıştırmak isteyenlerin tuzakları bir bir deşifre ediliyor; ve etkisizleştiriliyor. Biz inanıyoruz ve biliyoruz'ki, kaderinde üstünde bir kader, tuzaklarınlarında üzerinde tuzaklar vardır. Yeterki biz geçmişimizi unutmayıp, geçmiş hatalarımızdan dersler çıkartarak; Ecdadımızdan bize yadigar bu topraklar üzerinde, oynanmak istenen oyunlara müsade etmeyelim. Yeniden büyük türkiyenin inşası için, hep birlikte azimle, gayretle, kardeşçe, el ele gönül gönüle, eğilip bükülmeden dosdoğru geleceğe yürüyelim. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, bakın göreceksiniz her şey daha güzel olacak.Gelecek bizimdir ve zafer büyük türkiyeye inananlarındır. 

Yazıma son verirken ,vatan müdafası için görev yaparken kalleşçe şehid edilen güvenlik güçlerimize, Cenabı hak tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Alçak bebek katilleri şunu bilsinler'ki,  bu aziz millete asırlardır hiç bir güç diz çöktürtememiş ve çöktürtemeyecek'dir. Bunu sizleri satın alan efendileriniz gayet iyi bilmektedir; lakin onlar, ateşi maşayla tutmayı tercih etmekte, ve bunun için sizin gibi beyinsizleri kullanmaktadırlar.Şunu unutmayın bu millet kendisine yapılan iyiliğide, kötülüğüde, asla unutmaz yarına bıraksa bile, yanınıza bırakmaz. Ayrıca kardeş ülke Azerbaycana  ermenistanın işgal ettiği  dağlık karabağ sınırında çıkan çatışmalar neticesinde şehid olan  askerleri için başsağlığı diliyoruz.  Milletce azerbaycanın yanındayız ve acısını yürekten paylaşıyoruz.