TOKİ’nin Boyabat’a toplu konut yapacağını duyunca çok mutlu olmuştum.. Boyabatlı hemşehrilerim, ucuz ve sağlam ev sahibi olacaktı. TOKİ yetkilisi Boyabatlı hemşehrilerime bilgi verdi… Vatandaş sevindi, umutlandı…
Buraya kadar güzel de sonrası hayal kırıklığı… Çünkü TOKİ Boyabat’ta konut yapmaktan vazgeçti. Neden böyle oldu? TOKİ yetkilileri bunu şöyle açıklıyor:

“Boyabat’a toplu konut yapmayı çok istedik. Ancak başvuru sayısı çok az oldu. Bunda ısrar etmek akılcı olmazdı. Sonuçta bu kamu parası.”

Bu kadar basit mi ev yapmama söylemi?.. Madem TOKİ’yi getiriyorsunuz abartılı müracaatlar yaparak değil de, gerçekten ev sahibi olmak isteyenlerin listesini TOKİ’ye verseydiniz vatandaş boşa umutlanmasaydı…
Bu bana mantıklı gelmiyor.. “Bak ben TOKİ’yi getirdim” gibi göz boyamalar inandırıcı değil…

30 bin nüfuslu bir ilçede TOKİ ev yapacak ve en ucuz ve uygun şartlarda benim Boyabatlı hemşehrim ev almayacak.. Bunda bir terslik var… Demek ki Boyabatlı hemşehrilerim çok zengin ki TOKİ’den ev almaya bile ihtiyaç duymuyor.. Veya TOKİ yetkilisi kendilerini Boyabatlılara çok iyi anlatamadı.. Burada zararlı çıkan şimdiye kadar başını sokacak bir evi bulunmayan gariban hemşehrim oldu..

“Kaçan balık büyük olurmuş” denir ya… Boyabatlı hemşehrim ayağına kadar gelen fırsatı kaçırdı. Neden? İlçede kaç kişinin bundan haberi oldu? TOKİ konutlarının avantajları iyi anlatıldı mı? Ben sanmıyorum. Bana organizasyon bozukluğu var gibi geliyor…

TOKİ için Boyabat olmuş veya olmamış hiç fark etmez..Türkiye Boyabat’tan ibaret değil ama kaçan da bir şans var sonuçta.

Ben sevgili Başkan Mehmet Ermiş’e sormak isterim… Sevgili Başkan TOKİ’nin sizlere kaç ev şartı vardı?.. Bu şartları Boyabatlının yerine getiremeyeceğini bilmiyor muydunuz?.. Gerekli tanıtımı yaptınız mı? Fakir fukara için 2 bin nüfuslu beldelere bile ev yapan TOKİ, niçin o zaman Boyabat’a böyle bir şartla geldi?.. 30 bin nüfuslu ilçede TOKİ’nin ev yapacağı kadar fakir fukara da mı yoktu?..

İnşaallah TOKİ bir gün Boyabat’a kaprisli bir tüccar gibi değil de ev alamayan fakir fukarayı sevindirmek için gelir.. Doğu ve Güneydoğu’daki beldelere bile konut yapan TOKİ’nin aynı koşullarda  Boyabat’a da ev yapmasını istiyoruz ve hükümetten de bunu bekliyoruz..