İLÇE

Boyabat’ı maketlerde yaşatıyor

Boyabat tarihi çarşı içerisinde bulunan kasaplar çarşısında hediyelik eşya dükkanı sahibi marangoz ustası Muammer Şenel, ahşap üzerine işlediği Boyabat’ı yansıtan figürlerle ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

BOYABAT’I VE BOYABATLIYI DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ
Boyabat’ı ve Boyabatlıyı dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirten Muammer Şenel, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini maketlere yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Şenel; “Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı’nın çabaları ile restore edilen Tarihi Çarşıdaki Kasaplar Çarşısında bizlerde yerimizi aldık. Sayın başkan şehrin tanıtımı için büyük çalışmalar yapıyor. Bizim de ilçemizin tanıtımına katkı sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Boyabat’ı ziyaret eden herkesin kalıcı bir eserle bu ilçeden mutlu ayrılması gerektiği düşüncesindeyim. Biz bugün Boyabat Kalemizi, tarihi evlerimizi, yaşayan kültürel miras müzemizi ve daha bir sürü güzelliği; işleyerek, oyarak, maketini yaparak misafirlerimizin bu ürünleri evlerinin ve iş yerlerinin en güzel köşesine koyacaklarını biliyoruz. Bu şekilde Boyabat’ın bilinirliğinin de artacağına inanıyoruz. Şehir dışından bir misafir geldiğinde, beğendiği ürün örneğin 5 lira ise biz 4 liraya satıyoruz insanlar şaşırıyor. Çünkü biz misafirlerimiz buradan mutlu ayrılsın istiyoruz. Bakın ben 50 yaşından sonra İngilizce öğrenmeye başladım. Neden? Misafirlerimizle aynı dili konuşalım ki Boyabat’ı ve Boyabatlıyı dünyaya tanıtalım” dedi. 

Bilgi ve birikimlerinden, gençlerin ve meraklıların da faydalanması gerektiğini düşünen Şenel; “Bu ürünlerin ortaya çıkmasında bilinmesi gereken bilgisayar programlarının ve el işçiliğinin aktarılması için gerekli tecrübeye sahibiz. Bu nedenle Halk Eğitim Kursları, okullar ve Cezaevi gibi kurumlarda eğitim vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.