Boyabat’a olan bağlılığıyla tanınan, 6 yıl boyunca Boyabatlılar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Özcan’ın vefatı, ailesi, dostları ve hemşehrileri arasında büyük üzüntü yarattı.
Sabri Özcan’ın cenazesi, bugün İstanbul Pendik Çınardere Mahallesi Yayla Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Dolayoba Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Sabri Özcan Kimdir?
1956 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya gelen Sabri Özcan, ilk ve orta öğrenimini Boyabat’ta tamamladı. Çalışma hayatına İSKİ’de işçi olarak başlayan Özcan, Türk-İş’e bağlı Tes-İş Sendikası’nda temsilcilik ve şube yöneticiliği görevlerinde bulundu.
Toplumsal çalışmalarıyla da tanınan Özcan, 6 yıl Boyabatlılar Derneği Başkanlığı yaptı. 15 yıl boyunca Pendik Çınardere Mahallesi’nde muhtarlık görevini sürdürdü. Ayrıca, üç dönemdir Pendik Dolayoba Spor Kulübü’nün yönetim kurulu üyeliğini yürütmekteydi.
2019 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen Sabri Özcan, 1972 yılından bu yana Pendik’te ikamet ediyordu. Evli ve üç çocuk babasıydı.