2011 yılından bu yana Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde en uzak noktalar da dahil olmak üzere bütün müşterilere aynı kalitede elektrik dağıtım hizmeti sunmak amacıyla çalışan YEDAŞ, topluma karşı sosyal sorumluluk alanında başarılı projelere de imza atıyor. 
YEDAŞ çalışanları, elektrik dağıtım şebekesinin iyileştirilmesi, yeni dağıtım hatları, kabinleri, aydınlatma tesisleri inşa ederken düzenli bakım onarım çalışmaları yaparken hizmet verdiği bölgede sosyal sorumluluk projeleri de geliştiriyor. Bu kapsamda Salıpazarı Kaymakamlığı’ndan izin alarak Kırgıl Mahallesi İlköğretim Okulu’nun kütüphanesini yeniledi ve kitap hediye etti. Okul binasından bağımsız ve odunluk olarak kullanılan bölüm, YEDAŞ çalışanları ve çözüm ortakları tarafından bakım yapılarak yenilendi. Çalışanlar tarafından okulda eğitim gören çocukların yaşına uygun eğitici ve öğretici nitelikteki kitaplar okul kütüphanesine hediye edildi. 

BUGÜN EMEK VERDİĞİMİZ HER ÇOCUK TOPLUMUN DAHA İLERİ GİTMESİ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM

Faaliyet gösterdikleri bölgede toplumun gelişimine ve eğitime yönelik projeler hayata geçirmeye önem verdiklerini ifade eden YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Şebeke yapımızda ve teknolojik altyapımızda elektrik dağıtım kalitesini artıracak geliştirmelerin yanı sıra hizmet verdiğimiz insanların hayatına dokunan projeler hayata geçirmeye de özen gösteriyoruz. Geleceğe değer katmak her açıdan önemli. Eğitim de bunlardan biri. Bugün emek verdiğimiz her çocuk, gelecek için bir umut ışığı, toplumun gelişmesi için atılmış bir adım. Çalışanlarımızla ve çözüm ortaklarımızla bu fikirden yola çıkarak ihtiyaç sahibi bir okulun kütüphanesini yenilemeye karar verdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Salıpazarı Kırgıl Mahallesi İlköğretim Okulu’nu belirledik. 4+4+4 eğitim sisteminin ilk 4 yılını kapsayan okulun kütüphanesini hem fiziki açıdan iyileştirdik hem de yeni kitaplar temin ettik. Umuyoruz ki çocuklarımıza ve geleceğe faydalı bir çalışma olur.” dedi. 
Editör: Vitrin Haber