622 yerleşik temsil yaparak toplam 237 bin 690 seyirciye ulaşılan SAMDOB 9'uncu yaşını pasta keserek kutladı. SAMDOB Büyük Salonda yapılan kutlama programında SAMDOB baskılı pastayı SAMDOB Müdürü Zerrin Karslı kesti. 2018 yılında daha güzel işlere imza atacaklarını belirten Karslı, SAMDOB çalışanlarına teşekkür etti.

Turne programları
Birçok ilde turne yapan SAMDOB; Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Sinop, Kastamonu, Çorum, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Amasya, Tokat, Sivas, Zonguldak, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerinde 88 temsil yaparak buralarda da toplam 32 bin 845 izleyici sayısına ulaştı.

Opera Atölyesi
2015 yılında başlayan Opera Atölyesi eğitim etkinliği ile okul salonlarında toplam 14 bin 150 öğrenciye ulaşıldı. 2009 yılında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle, Samsun'da; özel, devlet ve taşra olmak üzere ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere eğitim etkinliği düzenlenmiş, 40 bin öğrencinin SAMDOB'da Murat Göksu'nun "Opera Zamanı" adlı oyununun izlenmesi sağlandı. 

Sosyal projeler
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Cezaevi, Huzurevi, Rehabilitasyon ve Aile ve Sosyal Politikalar Çocuk Hizmetleri Müdürlüğünde konserler verildi. 2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü ile SAMDOB arasında yapılan protokol gereği koruma altında bulunan öğrencilere ses ve bale eğitimi verildi. Salıpazarı, Alaçam, Vezirköprü, Çarşamba, Bafra ve Ladik ilçelerinde bulunan köy okullarında da benzer etkinlikler yapıldı.
Editör: Vitrin Haber