Tokat’ın Erbaa ilçesinde Kelkit Çayı'nda kaybolduktan 29 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Ali Emre Çördük’ün cenazesi toprağa verildi. Küçük Ali’nin kaybolduğu ilk günden itibaren Sinop ve Samsun’dan gelen balık adamların da katıldığı geniş çaplı bir arama çalışması başlatılmıştı. 

Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınan Ali Emre Çördük’ün cenazesi Erek Mahallesi'ndeki Veli Zade Kırımcalar Camisi'ne getirildi. Baba Mehmet Çördük ve yakınları taziyeleri burada kabul etti. Cenazeye Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile vatandaşlar katıldı. Öğle namazına müteakiben İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Ali Emre Çördük’ün cenazesi gözyaşları arasında şehir mezarlığında toprağa verildi.

Mehmet ve Emine Çördük çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan ilkokul 3. sınıf öğrenci Ali Emre Çördük evine dönmemesi üzerine ailesi tarafından aranmaya başlamıştı. Mahallenin yanından geçen Kelkit Çayı kenarında Çördük’ün kıyafetleri bulunurken, Afet ve Acil Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince 29 gün önce arama çalışması başlatılmıştı. Samsun ve Sinop’tan da gelen balık adamların aramaları sonuç vermezken, Çördük’ün cenazesi olay yerinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta su yüzünde bir vatandaş tarafından bulunmuştu.
 
Editör: Vitrin Haber