Yabancılar Çarşısı’nda tütüncü dükkanı işleten Şemseddin Akdaş, geçen dönemlerde karga beslediği için gündeme gelmişti. Akdaş, yuvasından düşen ve kedilerin saldırısına uğrayan bir karga yavrusunu alarak dükkanında tam 2 sene boyunca besledi. “Çirkin” ismini verdiği kargasına evladı gibi bakarak onu önce iyileştirip daha sonra evcilleştiren Akdaş, kargasının çalınmasından dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.

Akdaş, “Yaklaşık 2 sene boyunca kargamı adeta bir insan gibi yetiştirdim. ‘Besle kargayı oysun gözünü’ atasözüne inat kargaların ne kadar sadık bir hayvan olduğunu herkese göstermek istedim. Kargamı dükkanımda beslediğim için kendi başına dükkanın önlerine çıkıp dolaşıyordu. Bazen dışarıya çıkıp otlarla oynuyordu. Bir hafta önce yemeğini verip dükkanın önüne salmıştım ama daha sonra onu göremedim. Kesinlikle çalındığını söyleyebilirim. Kargamı çalanlar eğer bu haberi görürlerse mutlaka geri getirsinler. Getirdikleri takdirde kendilerine 2 bin TL para ödülü vereceğim. Beni evladımdan ayırdılar” diye konuştu.

Samsun Yabancılar Çarşısı'ndaki diğer esnaflar da Şemseddin Akdaş'ın kargasının çalınmasına üzüldüklerini dile getirerek, “Biz kargaya çok alışmıştık. Her gün bizim dükkanlarımıza da girip çıkardı. Gelirdi, kendisini sevdirirdi. Biz karganın burada insan gibi eğitildiğine şahidiz. Çok evcil ve uysal bir hayvandı. Dükkanlarımıza müşteri geldiğinde bile karga sesler çıkararak bize haber verirdi. Çalındığını duyulduğunda çok üzüldük. Adeta bir haftadır yas tutuyoruz" dediler.
Editör: Vitrin Haber