Dernek için İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’ne 5 Nisan’da kuruluş evrakları verildi ve ardından geçici yönetim görev dağılımı yaptı. 

Kurucu Başkanlığını Alahattin Adak ve yönetim kurulu üyeliklerini Şenol Birol Kabarık, Mustafa Aydemir, Erol Kocabaş, Veysel Demirtaş, Ahmet Çarşambalı ve İbrahim Çelebican isimlerinden oluşuyor. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Batı Karadeniz İş İnsanları Dernek Başkanı Alahattin Adak, İstanbul’a gelerek iş kurmuş binlerce bölgeden iş insanının bulunduğunu bunları tek çatı altında toplamayı, temsiliyette güçlü kılmaı hedeflediklerini kaydetti. 

İstanbul’daki çalışmaların ardından bölgenin kalkınmayla ilgili, yatırım ve ihtiyaçlarının, Ticaret Sanayi Odaları, Belediyeler ve Üniversitelerle işbirliği içerisinde çıkarıp, İstanbul’dan bölgeye ihtiyaca göre üretim yapacak büyük kuruluşları götürmeyi planladıklarını söyledi. Bölgenin turizm, tarım, sanayi üzerine yatırıma ihtiyacının bulunduğuna dikkat Çeken BASİAD Başkanı Alahattin Adak, ‘Bizler insanların doğdukları şehirde mutlu olmalarını sağlamak için bu görevi karşılıksız, beklentisiz, ama ve fakatsız gönüllü arkadaşlarla kurduğumuz bu birliktelikle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yıllarca bölge göç verdi ve bizlerde bu göçlerle kocaşehire gelmiş, ciddi bedeller ödeyerek bugünlere ulaşmış insanlarız. Büyükşehirlerin büyüsünden insanlarımızı uyandırıp doğdukları yerlerde mutlu olacak şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için gereken yatırımların yine o bölgenin vefalı gurbetteki işadamlarının aracılığı ile yapılması önceliğimizdir. Bir Zonguldak’ta, bir Kastamonu ve diğer illerde yıllarca hep aynı kaderi paylaştık. Şimdi o bölgenin gurbetteki çocukları, memleketlerine olan vefa borçlarını yatırımlarla ödeyecektir’ dedi. 

BÖLGENİN İSTANBUL’DA ELÇİSİ OLACAĞIZ

Batı Karadeniz İş İnsanları Derneği’nin bölgenin İstanbul’da turizim ve kültürel değerlerinin tanıtımına da katkı yapacağını ifade eden Başkan Alahattin Adak, ‘Bölgemizdeki doğa harikası, tarihi ve turistik yerleri sürekli tanıtacağız. Bu bir milli görevdir. Tanıtım yaparken turizmle ilgili yatırım yapmak isteyen yatırımcıları da bölgemize taşıyacağız’ diye konuştu. 


KONGRE SONBAHAR’DA

Bu arada Batı Karadeniz İş İnsanları Derneği kongresinin güz döneminde yapılması planlanıyor. Derneğin yedi ilde de önümüzdeki yıllarda şube açması bekleniyor.

Editör: Vitrin Haber