Farklı giyinişi ve hayat tarzıyla ilgi odağı olan Tarzan Kemal'in tabiat aşığı, koyun kuzu hamisi olduğu biliniyor. Sinop Tarzanı olarak meşhur olan Kemal Koca, Sinop’ta “Kocalar” diye bilinen köklü bir ailenin çocuğu olarak Merkez Karacaköy Köyünde dünyaya geldi. Orta Öğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini Asteğmen olarak Samsun’da tamamladı. Köyünde Ortakçı (yarıcı) olarak çalışan bir ailenin kızına aşık olduğu dilden dile yayıldı. Evlenme isteği ailesi tarafından reddedilince o günlerde sadece bir şortla kalmak üzere soyunduğu iddia edildi. Sinop’ta yıllarca ağaç dikme ve ağaç budama işleri hep onun elinden geçiyordu. Kemal Koca’nın ismi çoğu insanlar tarafından bilinmezdi ancak ona takılan “Sinop Tarzanı” lakabı meşhur olmuştu.

Bir zamanlar, her sene Keten Festivallerinde ve Panayırlarda Ayancık'a gelerek, sokaklarda yarı çıplak davul çalarak dolaşır kendince şenliklere iştirak ederdi. Kuyu kebabı yapanların kuzu kebabı demelerine kızar, duvarlara kuzu=eşittir=bebek diye yazardı. Ayancık'ın ismini de kendine göre değiştirir, şehrin girişindeki görünen yerlere "Aykent" diye yazardı. Bir ara ortalıkta görünmeyince İstanbul'da trafik canavarına kurban gittiği söylentileri gazetelere yansımıştı.

Tarzan Kemal Köyüne Döndüğünde : Sinop'un ‘‘Tarzan’’ lakaplı ünlü siması Kemal Koca, yarım yüzyıldan bu yana kentin yeşil ve temiz bir çehre kazanması için sürdürdüğü uğraşısına yaşlılığı engel olmaya başlayınca, köyüne dönmek zorunda kaldı. Yaz-kış şortla dolaşarak Sinop'un her köşesine fidan diken, yeşillendiren, çevrenin temizliği için uğraş veren ve doğaya olan sevgisi nedeniyle tüm Türkiye'nin ‘‘Sinop Tarzanı’’ olarak tanıdığı 80 yaşındaki Kemal Koca, son zamanlarını Erfelek ilçesinin Karaca köyünde sürdürdü. Geçmişteki yaşamından gurur duyduğunu söylemiş ve yaptıklarının gelecek nesiller tarafından takdir edilmesini isteyerek, ‘‘Doğanın katledilmesine karşı 50 yıldır verdiğim mücadele umarım başkalarına örnek olur’’ demiştir.

"Sinop Tarzanı" veya "Tarzan Kemal" adıyla meşhur olan 79 yaşındaki M. Kemal Koca, 23.03.2004 günü komşuları tarafından evinin bahçesinde ölü bulundu. Sinop Yenimahalle'deki evinde tek başına yaşayan Tarzan Kemal'in cenazesi Devlet hastanesinden alınarak aynı gün ikindi namazını müteakip Sinop'ta Çukurbağ mezarlığında toprağa verildi.