Çokta önemli olmayan bir şeyi büyütüp içinden zor çıkılır hale getirmeye, bir sözü veya davranışı büyütüp olaya-meseleye dönüştürmeye “Bir bardak suda fırtına koparmak” diyorlar.

Geçtiğimiz Cuma günü Sinopluların katılımıyla gerçekleşen bir gece programı sonrasında tam da böyle bir olay meydana getirildi. Deyim yerindeyse bir bardak suda fırtına koparıldı!..

Bizi arayanlara birkaç kez ifade ettik. Burada da tekrarlamış olalım: Maalesef insanlarımızın çoğu yorum yapma meraklısı. İlgilisine ve muhatabına soru sormadan ve cevabını da almadan ya da doğru kaynaklardan bilgi edinmeden konuşuyor. Yaşanmış olgulara değil, genelde görüntüye ya da gürültüye bakıp ona göre tevilde bulunuyor.

Çevremizde olup bitenlere objektif bakmaktan uzak duruyoruz nedense. Bu hal de nereden baktığınıza göre değişen; âmâ/görme engelli olan bir kişinin fili tarif etmesi gibi bir şey.

Konuyu şuraya bağlayacağız: İstanbul Sinopspor Kulübü’nün Cuma günü akşamı Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda gece programı vardı.

Geceye milletvekillerimiz başta olmak üzere, mülki idare amirleri, üniversite rektörü, yerel yönetimlerin yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, spor kulüplerinin başkanları, sporcular, muhtarlar ve pek çok kişi.

Gecenin adı davetlilerin çoğu tarafından bilinmese de “Sevgi ve Dayanışma” olduğu resmi web sitelerinden öğrenilmiş oldu.

Programın hangi amaçla düzenlendiğine dair bilgiye ulaşmak da imkansız gibiydi. Gözlemlediğimiz kadarıyla katılımcıların büyük bir çoğunluğu davet ettiler, biz de geldik havasındaydılar. Ta ki Kulüp Başkanı Sayın Ramazan Aşçı açılış konuşmasını yapıncaya kadar.

Sayın Aşçı konuşmasının bir bölümünde isteğini şöyle dile getirmiş: “450 Lisanslı, 150 Futbol Okulu öğrencimizle birlikte toplam 600 çocuğumuza spor yaptırıyoruz. Görüyorsunuz ki 600 sporcusu olan bir kulüp hiçte hafife alınacak bir sayı değil. Sayın Belediye Başkanımız Temel Karadeniz’den kulübümüze yakışır büyük modern bir tesis sözü istiyorum…”

Bize göre yerinde ve haklı bir talep. Hiç kimse ama hiç kimse bunu hem kulüp başkanına hem de genç sporcularımıza çok görmez düşüncesindeyiz.

Bizim eleştirisel yaklaşımımız şudur: Sevgi ve dayanışma gecesi daha kurumsal ve profesyonel bir yapıya kavuşturulabilirdi. Adına yaraşır bir şekilde de kemale erdirilebilirdi.

Heyhat ki; 1977’de Küçükçekmece'de kurulan ve 47 yıldır Türk Futbolu’na yeni yüzler kazandıran İstanbul Sinopspor Kulübü’nün mevcut yöneticileri daha kurumsal ve profesyonel hareket edemediklerinden sıkıntı meydana getiren konuları çeviklik gösterip çabucak frenleyemediler. Başka bir anlatımla; zamanında tedbir ve önlem alamadıklarından zincirleme kazaların olmasına da engel olamadılar.

Oysa kulübün başkanı olan Sayın Ramazan Aşcı, aynı zamanda bir kamu kurumunda eğitmen kökenli yöneticilik görevlerinde bulunmuş tecrübeli birisi.

Burada gecenin sunucusu Sayın Barbaros Baltacı'nın bilgi birikimi, iş tecrübesi, nezaketi ve insanlarımıza olan saygısı tartışmasızdır. Bu yazıyı kaleme almadan önce kendisiyle telefonda görüştük. Olup bitenlere bir anlam veremiyor. Her şeyin ayan beyan ortada olduğunu söylüyor.

Sinop milletvekillerimizden İçişleri Komisyonu Başkanı Sayın Mehmet Ersoy kendisine ait twitter hesabından geceye bin 500 kişinin katıldığını duyurdu. Kış mevsiminin getirdiği soğuk hava ve şehiriçi ulaşımdaki güçlükler göz önünde bulundurulduğunda katılımcı sayısının yüksek ve memnuniyet verici bir noktaya ulaştığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Hal böyleyken gecenin icra edildiği akşamdan tam 24 saat geçtikten sonra bir bardak suda fırtına koparmanın ve gemiyi karaya oturtma muhtemel girişiminin sebebi ne olabilir?

Bir sonraki yazımıza kaldığımız devam edeceğiz…