Sinop S.S.K Hastanesi Anavatan Partisi’nin iktidarı döneminde Sosyal Güvenlik Bakanı olan İmren Aykut tarafından 1988 yılında açıldı.

İmren Aykut ve beraberindekiler Sinop’a Cuma günü saat 12.00 sıralarında geldiler. Bakanın öğleden sonra bir programı bulunmadığı için, Ayancık Orüs tesisleri ekstradan inceleme programına alındı. Ancak Bakan’ın bu ziyareti basından da gizli tutuldu.

Valilikteki görevlilerle aramız iyi olduğu için Cengiz Demirel’le ben bu Ayancık Orüs programının bilgisini alıp konvoya dahil olduk. . Daha sonra Bakan ve az sayıda partililerle birlikte Ayancık İlçesinde Orüs tesislerine gidildi. Orüs Fabrikasında bulunan işçiler bakanı fabrikada gördüklerinde kendisine alkışlarla sevgi gösterisinde bulunup, sorunlarını Bakan İmren Aykut’a anlattılar. Bir işçi; Ayancık İlçesinde diş doktoru olmamasından dolayı çok sıkıntı çektiklerini belirterek şöyle dedi; “Bir arkadaşımızın dişi ağrısa bile tedavi ve ağrıyan dişini çektirmek için Sinop’a gitmek durumunda kalıyor. Ayancık Sinop Yolu Sağlıklı değil.

Bu yolu buraya gelirken de görmüşsünüzdür. Bu nedenle Sinop’a gidip gelmek zor şartlar içinde en az bir günümüzü alıyor. İmkanınız varsa Ayancık İlçesine bir diş doktorunun atamasını yapın” dedi. Bakan Aykut bu talep karşısında şunları söyledi; ‘Arkadaşlar ben birkaç kez bu ilçeye diş doktorunun atamasını yaptım. Ancak ataması yapılan bu doktorlar burada göreve başlamıyorlar. Kimisi hiç gelmiyor, kimisi de rapor alıp ilçede bulunmuyor. Bu doktorlar büyük şehirlerde, İllerde veya özel hastanelerde görev bekledikleri için bu tür ufak yerler de durmuyorlar.

Bu nedenlerden dolayı Ayancık İlçesinde diş doktoru yok. Gittiğimde bu konuyu tekrar ele alıp, Ayancık İlçesine bir diş doktorunun atamasını yapacağım” dedi. İmren Aykut beraberinde Ulusal Basından kimsenin de bulunmadığını bildiği için rahat konuşuyordu. Bu konuşmalar arasında Türk Tabipler Birliğine de serzenişte bulundu. Bakan Aykut; ‘Bir çok olumlu çalışmama Türk Tabipler Birliği engel koyuyor. Artık bıktım bunların engellemesinden. Düşsünler artık yakamdan’ dedi. Bakanın bu açıklamasını yaptığı anda toplantıda, Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Cengiz Demirel ile Güneş Gazetesi muhabiri olarak ben vardım. Sonuşta Cengiz Demirel’le birlikte biz bu haberi merkeze ilettik. Bakanın Ben Türk Tabipler Birliğinden Bıktım lafı Türkiye basınında büyüdü de büyüdü. Sonuçta diğer büyük Gazetelerde olaya el atıp, konu Türkiye’nin Gündemine oturdu. Bildiğimiz kadarıyla bakan İmren Aykut’un bu tepkiler karşısında istifa etme aşamasına bile geldiği söylenmişti.

Bu olaydan bir gün sonra cumartesi günü Sinop SSK hastanesi güzel bir törenle Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut tarafından Sinop’luların hizmetine açıldı.