Doç. Dr. Nurhan Öztürk'ün yürüttüğü 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Sinop Çocuk Üniversitesi Bilim Şenliği Projesi 29-30 Eylül ve 1 Ekim 2022 tarihlerini kapsıyor. 

SİNOP ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ BİLİM ŞENLİĞİ PROJESİ
Sinop’ta ulusal olarak gerçekleştirilecek ilk bilim şenliği projesi olma özelliği taşıyan Sinop Çocuk Üniversitesi Bilim Şenliği Projesi’nde 51 atölye çalışmasında yer alan 74 etkinlik, 1 sergi ve 3 söyleşi olmak üzere toplam 78 farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Bu atölyelerde; kodlama, zekâ oyunları, gösteri deneyleri, oyun tabanlı etkinlikler, sanat, su ürünleri, mühendislik, sergi, söyleşi vb. geniş bir yelpazede etkinlikler planlandı. Ayrıca atölye etkinlikleri arasında 112 acil yardım, deprem çantası hazırlama, gıda hijyeninin sağlanması, genel sağlık taramaları ve sürdürülebilir kalkınma gibi etkinlikler yer almakta günlük yaşamdan kesitler sunulması planlanıyor. Sinop Çocuk Üniversitesi Bilim Şenliği tüm halka açık olarak 29-30 Eylül-1 Ekim 2022 tarihlerinde Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nurhan Öztürk, "Proje hazırlık sürecinde işbirliği protokolü yapılan; Sinop Valiliği, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü, Sinop Belediyesi, Ayancık Belediyesi, Boyabat Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Durağan Belediyesi, Erfelek Belediyesi, Gerze Belediyesi, Saraydüzü Belediyesi ve Türkeli Belediyesi teşekkür ederim” dedi.

DİSİPLİNLERARASI ETKİLEŞİM PROJESİ
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen projeler kapsamında yer alan ve yürütücülüğünü Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu'nun yaptığı Geleceğe Bakış: Disiplinlerarası Etkileşim Projesi ise 10-15 Eylül 2022 tarihlerini kapsıyor. 
STEM ile Geleceğe Bakış: Disiplinlerarası Etkileşim Projesi kapsamında Sinop merkez ve merkeze bağlı köylerde yer alan ortaokullardan seçilen 6. ve 7. Sınıfı tamamlamış 40 ortaokul öğrencisi ile 6 gün boyunca mühendislik tasarım, kodlama, matematiksel modelleme ve bilimsel sorgulamayı bütünleşik ele alan STEM odaklı etkinlikler, sosyo-bilimsel konular, yaratıcı düşünceyi destekleyecek etkinlikler ile sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ÇOCUKLAR, STEM YOLCULUĞUNA ÇIKIYOR-2- PROJESİ
TÜBİTAK tarafından kabul edilen bir diğer proje ise yürütücülüğünü Sinop Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini tamamlayan Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Köroğlu'na ait olan Boyabat'ta "Çocuklar, STEM Yolculuğuna Çıkıyor-2- projesi". 29 Ağustos- 3 Eylül 2022 tarihlerini kapsayan proje kapsamında; Sinop'un Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde 6. ve 7. sınıfta öğrenim gören sosyo ekonomik yönden dezavantajlı olan 50 ortaokul öğrencisi ile matematiksel modelleme, mühendislik tasarımlar, kodlama ve bilimsel sorgulamayı bütünleşik ele alan STEM etkinlikleri ile sanat ve spor etkinlikleri düzenlenecek.
 

Editör: Vitrin Haber