16 - 17 Şubat 2019 tarihlerinde Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlemiş olduğu ve Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsünde gerçekleştirilen 15. Into Orbit Robot Tasarımı ve Robotik Kodlama Yarışmasına Sinop'tan Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu da katıldı.

3 aylık yoğun bir çalışmanın sonunda öğrenciler performanslarını sergiledi. Yarışmalar 3 kategoride gerçekleştirilirken, 1. kategoride Bilim Kahramanları Derneği'nin belirlemiş olduğu tema üzerindeki görevler, öğrencilerce hazırlanan ve tasarlanan robotlar ve yazılan kodlama usullerine göre gerçekleştirilmeye çalışıldı.

Belirlenen tema üzerindeki 17 adet görev takımdaki 4 adet pilot tarafından yazılan kodlara göre hareket eden robotlara 3 turlu turnuva dahilinde yaptırılmaya çalışıldı. 2. kategoride ise Fen ve Teknoloji öğretmeni Ramazan Ceran'ın rehberliğinde öğrencilerin hazırlamış oldukları bilim projesi jüriye sunuldu.

3.kategoride ise Özdeğerler Jürisinin önüne çıkan Into Orbit FLL 7/24 takımı takım olma bilinci içerisinde yarışmaya hazırlanırken yaşadıkları süreçleri jüriye anlattı.
Kafileye Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz başkanlık etti. Okul Müdür Yardımcısı Nadir Aysa’nın proje koordinatörlüğü görevini yerine getirdiği yarışmaya Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Yeşiltaş ve Proje Danışmanı Fen Teknoloji Öğretmeni Ramazan Ceran da eşlik etti. Yarışmacı 9 öğrenci ve rehber öğretmenler  yarışmadan önce Ankara'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.

Ankara gezisinde öğrenciler öncelikle Ankara Kalesi'ni gezdi. Buradan başta Anıtkabir olmak üzere şehrin birçok noktasını kuşbakışı izleme fırsatları oldu. Rahmi Koç Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Evi, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri ve Tacettin Dergahı gezinin devamındaki duraklarındandı. Öğrenciler gezide 1. Meclis, TBMM Kocatepe Cami, Hamamönü, Ağustos Tapınağı ve Hacı Bayram Veli Camii gibi tarihi mekanları da gezdi. Öğrenciler gezinin son durağı Gençlik Parkına geçtiler ve park içerisindeki lunaparkta öğretmenleri ile birlikte doyasıya eğlendiler.

Yarışmalar sonunda Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu ilk defa katıldığı yarışmada grubundaki 36 takım arasında robot tasarımı kodlama robot performansı alanında 12. oldu. 3 kategori ortalamasında ise 8. sıraya yerleşen Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız da makamında kabul etti. 

Ercan Yıldız öğrencilere kitap hediye ederek onları kutladı bir daha ki yarışmalarda daha üst derecelerde başarılar beklediğini söyledi. 
FIRST® LEGO® League / FLL, FIRST  Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, 80 ülkede düzenlenen takım çalışması, proje ve robot tasarımı gibi alanlarda öğrencilerin çalışmalarını sergiledikleri uluslararası bir turnuvadır. Bu sene Türkiye’de 15. ‘si düzenlenen FLL Turnuvasına 500’ ün üzerinde takım katılmış bu takımlardan 52’si yerel turnuvalarda elde ettiği başarılar sonucunda  Mart ayında  İzmir Fuarında düzenlenecek Ulusal Turnuvaya katılmaya hak kazanmıştır. Bu turnuvanın şampiyonu ve Robot Performans 1.si Nisan ayında ABD Houston’da düzenlenecek olan World Festivaline katılacak ve ülkemizi temsil edecek.


 

Editör: Vitrin Haber