MEB ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler görücüye çıktı.

Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman Alanı öğretmeni Fikret Söyünmez’in koordinatörlüğünde, 15 danışman öğretmen nezaretinde, TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan 60 öğrenci, hazırladıkları 30 projeyi okul salonunda açılan sergide katılımcılara tanıttı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alattin Şahin, 4006 TÜBİTAK fuarlarının amacı hakkında bilgiler verdi. Fuarların en büyük amaçlarından bir tanesinin, Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi olduğunu belirten Okul Müdürü Alattin Şahin, bu anlamda öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin bu alanlarda da sergilenmesinin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Şahin; “Düzenlenen fuarlarla bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasının fuarların en önemli amaçlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alattin Şahin; “Bilim Fuarı sayesinde öğrencilerimiz; araştırma yaparak üretebilmek ve ürettiklerini paylaşabilmenin heyecanını ile   bu sayede kazandıkları özgüvenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Bu vesile ile Projelerin ve Fuarın hazırlanmasında emeği geçen idarecilerimize, koordinatör öğretmenimize, danışman öğretmenlerimize,  projelerde görev alan öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen değerli velilerimize huzurunuzda teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.
 
 
Editör: Vitrin Haber