Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri, dünyanın en büyük ikinci havacılık ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılmaya hak kazandı.

“Türkiye’nin Millî Teknoloji Hamlesi”nin gerçekleştirilmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedef olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Sinoplu öğrenciler, 2019 Eylül ayında gerçekleştirilecek toplam 18 bin Türk Lirası ödüllü İnsanlık Yararına Teknolojiler (Afet Yönetimi) kategorisinde “KAYRAL” isimli projeleriyle yarışacaklar.
Proje Danışman Öğretmenlerinden Alkım Can Kalyoncu; Endüstri 4.0 kavramının hayat bulacağı bir gelecekte insanlık yararına teknoloji üreten öğrencileri yetiştirmekten dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi. Kalyoncu; “Öğrencilerimizin bu tür başarıları geleceğe dönük umutlarımızı arttırıyor” dedi.

Okul Müdürü Halil Gündoğdu ise bu önemli yarışmada Sinop’u temsil edecek olan öğrencilerine başarılar diledi. Gündoğdu; “Öğrencilerimiz Eda Zehir, Hüsniye Ceyda Şahin, Zeynep Tavalıoğlu’nu, öğrencilerimizin velilerini, başta danışman öğretmenleri Seda Kara ve Alkım Can Kalyoncu olmak üzere tüm öğretmenlerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

KENDİ DRONE’LARINI (İHA) YAPMIŞLARDI
Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri geçtiğimiz dönem Nisan Ayında İkincisini düzenledikleri “Keşif Haftası(STEAM)” etkinliklerinde Boyabat Kaymakamlığınca himaye edilen projelerinde kendi drone’larını (İHA) yapıp uçurmuşlardı.

ÖN KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokuluna Boyabat’ın her bölgesinden öğrenci kayıt yaptırabiliyor. Ön Kayıt için okula şahsen gidilebileceği gibi http://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/tema/index.php web sitesindeki ön kayıt formu doldurularak okula ulaştırılabilir. 
Konu ile ilgili Okul Müdürü Halil Gündoğdu; “Okulumuzla ilgili bilgi almak, proje, etkinlik ve eğitimlerimizi öğrenmek için 5. sınıfa geçen öğrencilerimizi ve velilerimizi okulumuza bekliyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber