Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencisi Şükrü Erdem Aydın, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında “Android ve IOS Tabanlı Meslek Yüksekokulu Mobil Uygulaması” projesini gerçekleştirdi. 

Akıllı telefonlar günlük yaşamımızda vazgeçilmez unsurlar haline gelmesi mobil uygulamalarında önemini arttırmakta. Bu amaçla yola çıkılan proje başarı ile tamamlanarak, iki platformun uygulama marketlerinde ücretsiz olarak yayınlandı. Kısa sürede 250’nin üzerinde aktif kurulum sayısına ulaşırken, uygulama içerisindeki özellikler öğrencilerin memnuniyetini kazandı. 

Uygulama içerisinde, üniversitenin internet sitesinde bir öğrenci için gerekli tüm yardımcı bağlantılar bulunurken, üniversite duyuru, haber ve etkinlikleri anlık olarak uygulama içerisinden görüntülenebilmekte. Bunun yanı sıra uygulama içerisindeki yemek listesi sayesinde o gün okulda verilecek olan yemekler listelenebilirken, yüksekokuldaki bölüm ve öğretim elemanlarına ait bilgilere de rahatlıkla ulaşılması sağlamakta.


 
Editör: Vitrin Haber