2005 Yılında evinin odasında “Aylık internet bağlantı masrafı olan  35 TL’yi kazanmak için ne yapabilirim?” sorusunun cevabını arayan Selim CENNETOĞLU tam 9 yıl sonra 2014 yılında yarım milyon liralık VİP GİRİŞİM A.Ş. firmasını kurdu.

2005 yılında ilk internet sitesini sıfır sermaye ile kurdu. Çalıştığı bir bilgisayar firmasına web sitesi tasarladı ve aldığı paranın yarısı ile bilgisayar firmasının internet sitesi için domain ve hosting alırken kendi ilk girişimi olan sadeceiste.com ile internet hayatına başladı. 
Tüm firmaların “web sitesi alana hosting hediye ettiği” bir dönemde hosting alana web sitesi hediye ederek” sıra dışı bir web sitesi adıyla Metelixiz.net olarak yola çıktı. 

2009 yılında resmi firması NETYANUS internet hizmetlerini kurmuş ve İstanbul Sirkeci’de Sirkeci Tren Garı’nın hemen arkasında ilk ofisini açmıştır. Sirkeci ofisteki mavi tabela biraz hasar görmüş olsada halen orada yer almaktadır.

Yine 2009 yılının 9. Ayında dünyanın en büyük arama motoru firması olan Google ile iş ortaklığı yaptı ve 200.000,00 TL üzerinde değere sahip Google AdWords reklam kuponları dağıtarak müşterilerinin internetten ilk günden para kazanmalarını sağladı. Aynı yılın 10. Ayında müşterilerinden biri olan Ufuk BAYRAM’ın sunduğu Kanal T deki televizyon programına 15 Ekim 2009 Perşembe günü canlı yayına Selim CENNETOĞLU Metelixiz.net farklarını ve hizmetlerini tanıttı. Yayın çok beğenildi ve 16 Ekim Cuma günü tekrar programa tek başına konuk olarak “İnternetten Para Kazanma” konusunda bilgiler verdi. İnternetten satış yapmak isteyenlere full eticaret paketini hosting denilen küçük bir alt yapı maliyetiyle verip, beraberinde Google reklam kuponu hediye ederek site maliyetini bedavaya getirmelerini sağlayan bilgilerle birçok kişinin ilgisini çekti. Program okadar beğenildi ki Kanl T de ertesi hafta ve bazı hafta sonları tekrarları yayınlandı. Selim CENNETOĞLU ’nun söylediğine göre katıldığı televizyon programı işlerini üç katına çıkardı.

Hizmetlerine bayilik seçenekleri ekleyerek Türkiye’nin her noktasına bayilikler verip, web tasarımlara alt yapı desteği sağlayıp birçok girişimcinin ek gelir elde etmelerini sağladı. Web tasarımcıların işlerini hızlandırmak için 2010 yılında bayilik paketi alanlara hazır bayi sitesini ücretsiz olarak hediye etti. 

Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve sadece 10 firmanın katılabildiği Google Kobi gününde 2011 yılında stand açarak Türkiye’nin en büyük 10 reklam ajansından biri olduğunu kanıtlamış oldu. Bu başarının mimarlarından müşterileriyle kobi gününde birebir buluştu. İki binden fazla firmanın katıldığı organizasyonda birçok firmaya reklam çözümleri sundu.

Bir süre sonra İstanbul’da teknolojinin kalbi olan Mecidiyeköy’e ofisini taşıdı. Ekibini genişletti. Birçok televizyon programına konuk olarak internetten para kazanmak isteyen kişilere ilham olmaya devam etti. 2013 yılında Mecidiyeköy’deki Trump Towers plazada satış ofisini açtı.

2012 ve 2013 yıllarında Metelixiz.net projesini sürdürürken  “İnternetten Para Kazanma” ve “E ticaret Başlangıç Noktası” gibi seminerler vererek birçok kişi ve firmanın işlerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Birçok firmadan, kurum ve kuruluştan paleket ve şiltler aldı.

2014 yılında Mecidiyeköy’ün en işlek noktalarından biri olan Selahattin Pınar caddesinde yeni ofisine taşındı ve yeni projeleriyle beraber yeni girişimcilere destek olmak, internette var olmak isteyen girişimci adaylarının projelerinde hızlı başarıyı sağlamak ve karşılaşılan temel girişimci zorluklarının aşılmasında büyük etken olmak için VİP GİRİŞİM ve YAZILIM A.Ş. firmasını kurdu.

Vip Girişim A. Ş. Firmasının kurulum amacını iki maddeyle özetliyor. Birincisi mevcut girişimleri ve yeni girişimlerini tek çatı altında toplamak. İkincisi ise; internet üzerinden kazanç elde etmek isteyen girişimcilere eticaret konusunda destek olmak.  Türkiye’ni internet girişimleri konusunda çok açık bir pazar olduğunu ve doğru adımları atan herkesin kazanç elde edebileceğini vurguluyor. 

Selim CENNETOĞLU şimdilerde “SEO” , “Girişimcilere Tavsiyeler”  kitaplarını tamamlamakla ve yeni web girişimlerini aktif etmekle meşgul. Ayrıca http://www.vipgirisim.com.tr  üzerinden girişimcilerin projelerini beklediğini söylüyor.

Editör: Vitrin Haber