Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) tarafından 44’cüsü düzenlenen Orta öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje yarışmasına Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Giresun ve Kastamonu’dan toplam 856 proje başvurusu yapılmış ve bu projeler arasından toplam 102 adet proje seçilerek Samsun’daki sergiye davet edilmiştir.

Sinop Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji öğretmeni Şebnem Aksoy’un danışmanlığındaki öğrenci Berna Sipahi Kimya branşında ‘Fındık Kabuğu ve Kabuk Külünün Beton Dayanımına Etkisi’ adlı proje çalışması ile sergiye davet edilen 102 proje arasında yer almış ve dereceye girerek bölge ikincisi olmuştur.

Şebnem Aksoy, “Özverili, sabırlı bir şekilde saatlerce çalıştık. Kül elde etmekte zorlandık. Özellikle %5 fındık kabuğunu kum yerine, %1-2 oranlarında fındık külünün ise çimento yerine kullanılması ekonomiye katkı sağlayacaktır. Beton maliyetini düşürecektir” dedi.

Sinop Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Hakan Süzgün başarıdan duyduğu çok mutlu olduklarını, “Sinop Bilim ve Sanat Merkezi bir çok kişi tarafından yanlış anlaşılıyor insanlar direk matematik yada fen dersleri verildiği fikrine varıyor. Kesinlikle yanlış olan bu inanış Sinop Bilim ve Sanat Merkezlerimizin yanlış anlaşılmasına verimli kullanılamamasına sebep oluyor. Sinop Bilim ve Sanat Merkezi belli kriterlere vakıf olan öğrencilerimize potansiyellerini kullanma adına  grup çalışması yapabilme iletişim daha bir çok özelliği kazanmaları için uğraşıyoruz bu merkezlerde bu ve benzeri başarılarımız merkezlerimizin  bu faaliyetlerinin doğrulunun bir göstergesidir  bu vesile öğrencimiz  Berna Sipahi'ye Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenimiz Şebnem Aksoy'u tebrik ediyorum” dedi.

Öğretmen Şebnem Aksoy ve öğrencisi Berna Sipahi’ye ikincilik ödüllerini bizzat İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Akkurt tarafından verildi.

Editör: Vitrin Haber