Bayer’in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi Bilim Tohumları Ekibi, 2015 yılı yolculuğuna başladı. Eylül 2015 sonuna kadar 20 il ve 40 noktada 2 bin 500 çocuğa ulaşmayı hedefleyen Bilim Tohumları Ekibinin ilk durağı Sinop olacak. 

Kırsal alanlarda yaşayan çocukların bilim okuryazarı olmasını sağlamak ve bilimi sevdirmek üzere çalışan Bilim Tohumları Ekibi’nin ilk durağı Sinop olacak. Ekip, Nisan-Eylül 2015 dönemi boyunca Sinop’un ardından sırasıyla Çorum, Gümüşhane, Hakkâri, Ağrı, Muş, Bingöl, Batman, Gaziantep, Sivas, Yozgat, Isparta, Antalya, Muğla, Aydın, Uşak, Bilecik, Sakarya ve Yalova’da çocuklarla buluşacak. Bilim Tohumları Ekibi, Eylül 2015’in sonuna kadar
20 il ve 40 noktada 2bin 500 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Proje için özel olarak tasarlanan araçları ve ekipmanıyla belirlenen rotada pek çok noktada çocuklarla bir araya gelen ekip, özellikle 9-12 yaş grubu çocuklarla basit fen deneyleri yapıyor. Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulaması ve araştırması hedeflenen etkinliklerde, Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin üniversite öğrencisi elçileri görev alıyor.

Ziyaret edilen köylerde büyük ilgiyle karşılanan Bilim Tohumları Ekibi, ilk yolculuğuna 2014 yılında çıkmış ve Türkiye’nin dört bir köşesindeki 60’dan fazla yerleşimi ziyaret ederek 6000’den fazla çocukla buluşmuştu. 

Editör: Vitrin Haber