Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, minik buluşçuları sahne alarak icatlarını tanıttığı özel bir program düzenledi. 17 Ocak Kaşif Çocuklar Günü çerçevesinde düzenlenen programda öğrenciler sevilen bilim insanlarının kılığına girerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Matematikten astronomiye, resimden fen bilimlerine, robotik kodlamadan dramaya 12 atölye ve 16 branşta eğitim veren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, geleceğin buluşçuları ve sanatçılarını yetiştirmeyi sürdürüyor. Eğitimiyle fark ortaya çıkaran Bilim Merkezi, 17 Ocak Kaşif Çocuklar Günü çerçevesinde renkli bir gün geçirdi. Bilim Merkezi öğrencileri, düzenlenen programda kendi icatlarını tanıttı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen renkli programa öğrenci ve ailelerinin katılımı yoğun oldu.

Minik buluşçular icatlarını sergiledi

Minik buluşçular kendi emekleriyle ortaya çıkardıkları sebze meyveleri kimyasaldan ayıran cihaz, motosiklet kullanıcıları acil durum kaskı, trafik kazalarında hasarı aza indirgeme projesi, geri dönüşüm ürünlerinden dekorasyonel çalışma, çevre temizliği için özel çöp toplama aracı gibi 14 icat hakkında bilgi verdi. Ayrıca öğrenciler, bilimsel sergi alanında çeşitli deneyleri deneyimleme şansı da buldu.

Öğrencilerden Bilim Adamı Canlandırması

İcatların tanıtılmasının ardından bilim merkezi tiyatro öğrencileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Öğrenciler, sevdikleri bilim insanlarının kılığına girerek canlandırma gerçekleştirdi. Salondaki kalabalıktan da bilim insanlarının kim olduğunun tahmin edilmesi istendi. İzleyiciler merakla karakterlerin kim olduğunu bulmaya çalıştı. Tiyatronun ardından müzik atölyesi öğrencileri izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Sultangazi Bilimle Güzel

Gelişimin ancak bilime önem vererek mümkün olabileceğini belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Hedefimiz gençlerin bilimi hayatlarıyla bütünleştirmeleridir. Bilim Merkezimizde geleceğin buluşçular yetiştiriyor, onların bilimle iç içe büyümeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kaşif Çocuklar Günü çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte kendi icatlarını tanıtan pırıl pırıl gençlerimize başarılarının devamını diliyorum. Çocuklara bilimi aşılayacak bir başka projemiz olan “Kaşif Çocuk” ile de geleceğin buluşçularını yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: iha