Sinop Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen ve dün törenle açılan 'TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler birbirinden ilginç projelerini sergiledi. 

Okulun spor salonunda gerçekleştirilen törene Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, kurum müdürleri, milli eğitim ve azı okulların yöneticileri ile öğrenciler katıldı. 

Fuarın açılış kurdelesi, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu tarafından, protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. 

Soma'da yaşanan facia nedeniyle bazı gösterilerin iptal edildiği programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Derya Özdemir, TÜBİTAK bilim fuarları çerçevesinde yapılan okulumuzda da ilki düzenlenen bir fuar gerçekleştirdik. 27 proje ile bu bilim fuarına katılım yaptık. TÜBİTAK maddi anlamda bize destek sağladı. Bunun dışında öğrencilerimizin bilgi ve becerilerinin artması, proje hazırlanmasında ki becerilerini arttırmak, projenin nasıl hazırlandığını görmek ve değişik çalışmalarda bulunmak amacıyla bu fuar yapıldı. Bilim fuarımızı önemli bir eğitim faaliyeti olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Fuarda; bilişim teknolojileri dalındaki öğrencilerin 'yapay zeka' üzerine üretilen çalışmalar başta olmak üzere, yenilenebilir enerji ve rüzgar enerjisi, kadına şiddetin engellenmesi, organik tarımın teşviki, seracılık, 'Osmanlı saray kadınlarının güzellik sırları' gibi bir çok önemli ve ilginç konuda çeşitli proje çalışmaları sergileniyor.
Editör: Vitrin Haber