GÜNCEL

BDP’li Binici, “Karadeniz’de Çalışmalara Devam Edeceğiz”

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Adana İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘Suriye’ye Emperyalist Müdahalede Türkiye’nin Rolü’ isimli panele katılmak üzere Adana’ya geldi. Panel öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binici, Karadeniz turunda çıkan olayların Sinop’ta geliştiğini belirterek, “Biz inanıyoruz ki halkın bize karşı bir tepkisi yok. Bu örgütlenmiş, kışkırtılmış zavallı çocuklardır. Onlar gerçekten bu savaşın bitmesini isteyen çocuklardır. Ama maalesef aldatılmışlardır, kandırılmışlardır. Bize karşı, özellikle savaş istemeyen bir dile karşı sanki savaş istercesine bir çağrışımları toplumda yansıdı. Böyle bir şey doğru değildir. Doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Halkın savaş isteyen ve savaştan beslenen güçler tarafından kışkırtıldığını ifade eden Binici, ileriki süreçte Hakların Demokratik Kongresi olarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Binici, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halkların birbirine bakış açısında değişiklik yok. Yani şimdi Adana’yı ele alırsak, Adana’da Türkler, Kürtler, Araplar beraber yaşıyor. Özellikle savaş çığırtkanlığı yapan, savaştan menfaat bulan, savaşta yaşam bulanların işidir diyorum. O yüzden de bu konuyu onaylamıyoruz. Önümüzdeki süreçte yine aydınlatacağız halkımızı. Yine bu kışkırtıcılığa rağmen gidip çalışmalarımızı Halkın Demokratik Kongresi olarak yürüteceğiz.”

İmralı sürecini de değerlendiren Binici, “İmralı sürecini destekliyoruz. İmralı süreci bir başlangıçtır. Bu başlangıçta da halkların kardeşliği örülecektir. Bu savaşa son verilecektir, ölüm haberleri gelmeyecektir. Biz umutluyuz, Türkiye toplumunun hepsi umutlu. Biliyorsunuz 10 sene önce böyle bir girişim olsaydı, belki Türkiye halkları ayaklanabilirdi. Ama bugün yüzde 90 barışı istiyor. Halkların çatışmasını istemiyor, kardeşliği pekiştirmek istiyor” ifadelerini kullandı.