Sinop Valiliği tarafından “Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi. Valilik makamında Vali Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilin genel asayiş durumu, İl genelinde alınan güvenlik tedbirleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yapılan denetimler ve alınan önlemlere ilişkin istişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Mustafa Özarslan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ramazan Bayramı süresince il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetleri başta olmak üzere tüm kurumların mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 görevleri başında olduğunu belirten Vali Dr. Mustafa Özarslan, bu süreçte özveri ile çalışan tüm personellere teşekkür etti.

Özarslan; “Bayram tatili boyunca Sinoplu hemşehrilerimizin ve ülkemizin dört bir yanından ilimize gelen misafirlerimizin huzur ve güvenliğini sağlayabilmek adına başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte mesai mefhumu gözetmeden, 7/24 görevimizin başında ve sahada bulunduk.

Ramazan Bayramı tatili süresince yapmış olduğumuz istatistik ölçümlerinde; Merkez ilçemizde 111 bin 512, İl genelinde ise toplam 429 bin 469 araç girişi olmuştur.

İlimiz Otobüs Terminalinde ise; 492 şehirlerarası otobüs giriş çıkışı olmuştur. Yaşanan bu yoğun araç trafiğine rağmen, aldığımız güvenlik ve trafik tedbirleri sayesinde, kıymetli misafirlerimizi huzur ve güven ortamı içerisinde ağırlayarak, şehrimizden uğurladık” dedi.

İL GENELİNDE 22 BİN 534 ARAÇ DENETLENDİ

Bayram tatili süresince il genelinde 22 bin 534 araç denetlendiğini belirten Vali Dr. Mustafa Özarslan, yapılan denetimler neticesinde 2 bin 50 sürücüye idari işlem uygulandığını, 56 aracın ise trafikten men edildiğini söyledi.

Özarslan; “İlimiz genelinde bayram tatili süresince yaşanan yoğun trafik akışı neticesinde; 30 trafik kazası meydana gelmiş olup; bu kazalarda 58 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yağmur 3 gün devam edecek Yağmur 3 gün devam edecek

Bayram tedbirleri kapsamında, trafik düzeni ve güvenliğini sağlayabilmek ve kazaların önlenmesi adına trafik ekiplerimizce; 22 bin 534 araç denetlenmiş ve yapılan denetimler neticesinde 2 bin 50 sürücüye idari işlem uygulanmış, 56 araç trafikten men edilmiştir. Güncel verilere göre; Merkez ilçemizde 49 bin 713, ilimiz genelinde ise toplam 73 bin 478 trafiğe kayıtlı araç bulunmaktadır.

Bayram tatili boyunca ilimizde gerçekleşen araç giriş sayısı; ilimiz genelinde kayıtlı toplam araç sayısının 5 katından fazladır. Bu rakamlar Sinop’umuzun turizm konusundaki potansiyelini gösteriyor. Ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımızı dört mevsim boyunca, yeşil ile mavinin buluştuğu, Karadeniz’in incisi, mutlu şehir Sinop’umuzun güzelliklerini görmeye ve şehrimizin tarihi dokusunu keşfetmeye davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla, Valiliğimizin koordinasyonunda, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlayabilmek amacıyla 24 saat görev başında olan Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve Sağlık Teşkilatımızın kıymetli mensuplarına, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Emir İşaşır katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi