Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen ve Sinop Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katılım sağladığı 14. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı (EBIT 2023) sona erdi. Fuarda Sinop standı büyük ilgi gördü. 

19 – 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Gürcistan Batum’da turizmin gelişmesini teşvik etmek ve yeni teknolojiler hakkında bilgi alışverişinde bulunabilmek amacıyla düzenlenen 14. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı (EBIT 2023) büyük bir katılımla gerçekleşti.

Fuarda Sinop Belediyesi ile Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü stant açtı. Standı Gürcistan Ajara Bölgesi Yüksek Şura Başkanı Davit Gabaidze, Finans ve Ekonomi Bakanı Jaba Phutkaradze, Tarım Bakanı Zaza Shavadze, Turizm Bölge Başkanı Tinatim Zoidze, Türkiye Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ziyaret etti.

Bu arada standın onur konukları arasında Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği de yer aldı. Dernek Dernek Başkanı Cevat Akkaya ve heyeti Sinop standını ziyaret ederek, Sinop ekibine destek verdi.

Fuarın oldukça verimli geçtiğini belirten Sinop Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı İsmet Damaroğlu, fuar boyunca Sinop standının büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Editör: Serhat Özşahin