GÜNDEM

Başsavcı Kaya operasyona ilişkin konuştu



Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop MÜSİAD'ın gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın kuruluş lansmanına katıldı. Burada konuşma yapan Başsavcı Kaya, geçtiğimiz günlerde Sinop'ta gerçekleştirilen paralel yapı operasyonuna değindi. 

GECELERDİR UYUMUYORUM!
Soruşturmanın sürdüğüne vurgu yapan Ozan Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İnanın gecelerdir uyumuyorum. Memleketimizde bir terör belası var. Bu terör belası nedeniyle mücadele eden kardeşlerimizin yaşadıklarını ben de bire bir yaşıyorum. Herkesin de bunu yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Dün akşam ben evimdeyken birçok vatan evladının, memleketin birçok yerinde ellerinde silahlarıyla, ailelerinden, evlatlarından uzak bir mücadelenin içinde olduklarını düşünerek inanın sabahlara kadar uyumadım. Bu mücadeleye ben nasıl katkı verebilirim? İnanın bunun peşindeyim. Maalesef mücadele edeceğimiz terör örgütleri, bir taneden ibaret değil. Bu gün benim bulunduğum, yaşadığım şehirde elbette tüm terör örgütleriyle mücadele edebilmem lazım. Fakat en ciddi ve en yakın tehdit olarak paralel devlet yapılanması, Fethullahçı Terör Örgütünü karşımda bir tehdit olarak görüyorum. 


BİZE DEDİKODU DEĞİL, SAMİMİ İFADELER LAZIM
Yürütülen operasyonla alakalı olarak insanların çeşitli yerlerde fikirlerini beyan etmelerine karşın adli makamların karşısında hiçbir şey söylemediklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya kendilerinin dedikodu değil samimi ifadelere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bu manada sivil toplum kuruluşlarından da bekledikleri ilgiyi göremediklerinin altını çizen Başsavcı Kaya, MÜSİAD’ın kendilerine bu anlamda destek verdiğini ifade etti. Kaya; “Memleketin birçok yerinde vatan evlatları nasıl mücadele ediyorlarsa, gece gündüz uyumuyorlarsa, bende hain terör örgütüyle gece gündüz mücadele etme noktasında gece gündüz emeğimi sarf ediyorum. Ancak gelinen noktada; maalesef bu hain terör örgütüyle mücadelenin algılamadığı, ne olduğunun bilinemediğini görüyorum. Biliniz ki bu terör örgütü de diğer silahlı terör örgütleri kadar tehlikeli ve ülkenin geleceğine kast etmiş bir terör örgütüdür. Bu mücadelede birçok sivil toplum kuruluşundan beklediğimiz desteği alamadık. Fakat MÜSİAD'dan bu desteği biz fazlasıyla aldık. Bu nedenle sayın başkana bu hususta teşekkür ediyorum. Bu konularla ilgili bildiğini, gördüğünü anlatmak bir vatan borcudur. Fakat insanlarımız maalesef kahvede konuşuyorlar, sokakta konuşuyorlar, adli makam ve mercilerin önüne geldiklerinde konuşmuyorlar. Bize dedikodu lazım değil. Bize adli tahkikatları yönlendirebilecek, samimi ve bu verecekleri ifadeleri vatan borcu olarak gören vatandaşlar lazım. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İnanın bu gün memleketin birçok yerinde elinde silahı ile canını ortaya koymuş vatan evlatlarının mücadelesi kadar bizim mücadelemiz de gereklidir” dedi.

YATIRIMLAR HIZLANMALI
Konuşmasında terörle mücadelenin sadece silahla olmadığına dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya özellikle terör olaylarının yaygın olarak görüldüğü bölgelerde yatırımların artması gerektiğini belirtti. Kaya; “Bu duygu ve düşüncelerle şunu aktarmak istiyorum; Terörle mücadele sadece silahla olmuyor. Terörle mücadele ile mücadele edebilmenin bir yolu da devlet kudret ve kuvvetini hissettirebilmektir. Bunu yaparken de sadece devlet imkanlarından yararlanmak gibi bir lüksümüz yok. Her vatandaş gibi bizlerinde bu mücadelede özellikle ekonomik boyutuyla devlete destek vermek gibi bir borcumuz var. Bu gün özellikle terör olaylarının yaygın olarak görüldüğü vatan sathında, MÜSİAD gibi derneklerin öncülüğünde yatırımlar hızlandırılmalıdır. Buralarda, terörle mücadelenin sadece silahla olmayacağı, buralara götürülecek yatırımlarla bu vatan topraklarının tam anlamıyla kontrolümüzde olması sağlanmasıdır” diye konuştu.