SİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Öz, beraberindeki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hicran Saraç ve Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Koka ile birlikte Sinop OSB’yi ziyaret etti. Burada faaliyet gösteren iş insanları ile fabrikalarında bir araya gelen SİNDER Başkanı Yılmaz Öz ve yönetim kurulu üyeleri, OSB yatırımcı ve sanayicilerinin sorunlarını dinledi.

Gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında değerlendirmelerde bulunan SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, OSB esnafının önemli sorunlarla mücadele ettiğini ve bu sorunlar karşısında yalnız bırakılan sanayicilere destek olunması gerektiğini söyledi. Öz; “Sinop İş İnsanları Derneği Yönetimi olarak Organize Sanayi Bölgesindeki üretim yapan fabrikalardan, Ayteks Group Tekstil Sanayi Ticaret Ltd.Şti. işyeri sahibi Taner Durak Bey’i, Sinoplular 57 Ayçetin Cam Kabin Aksesuarları Ltd.Şti. fabrikası, Simfleks Tekstil ve Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş. Üretim Müdürü Sinan Küçük Bey’i, Rovelver Vip Auto Design fabrikası işyeri sahibi Teyfik Çakan Bey’i, Canter Hazır Giyim tekstil-Terlik fabrikası işyeri sahibi Şaban Can Bey’i ziyarette bulunduk.

OSB de bulunan sanayici ve yatırımcıların hepsinin ortak sorunları var. Bunların başında işçi sıkıntısı geliyor. Yine işçilerin kalacak yer sıkıntısı var. İş beğenmeme ve işe başlayıp bırakma sorunları var” dedi.

SİNOPLULAR OSB’DEN HABERSİZ
Sinop OSB’nin tanıtım eksiğinin olduğuna vurgu yapan SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, Sinoplu vatandaşın OSB’nin varlığından bile habersiz olduğunu söyledi. Öz; “Ziyaretlerimizde ayrıca OSB’nin tanıtımla ilgili eksiklerinin olduğunu tespit ettik. Sinop’ta hangi fabrikaların mevcut olduğunu kimse bilmiyor. OSB’de yer sorunu var. Gördüğümüz kadarıyla Sinop’un siyasetçileri de sadece seçim zamanı geliyorlar ve diğer zamanlarda OSB’yi ziyaret etmiyorlar” diye konuştu.

OSB YATIRIMCISI SORUNLARI İLE BAŞBAŞA BIRAKILMIŞ
OSB yatırımcısının çok önemli sorunlarla boğuştuğunu kaydeden SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, sahipsiz bırakılan yatırımcının içinde bulunduğu sorunlarla başbaşa kaldığını ifade etti. Öz; “Ziyaretlerimizde OSB’de sorunların hat safhada olduğunu gördük. En önemli sorun kalifiye personel ve teknik personel yetersizliği. Buna paralel olarak sıkıntılarının ve sorunlarının çözüm noktasında sahipsiz kalan sanayicilerimizin sesine acilen kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Biz, SİNDER olarak Sinop ilinde gerek küçük, gerek büyük esnaflarımızın ve sanayicilerimizin tüm sorunlarının çözüm noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarla köprü olacağımızı ve her zaman yanlarında destek olacağını belirtirken bu tür ziyaretlerin program doğrultusunda devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber