Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, ilçede hayata geçirilen ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. İlçe halkının modern ve daha yaşanılabilir bir Durağan’da yaşamlarını sürdürebilmeleri için durmaksızın çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, bu anlamda birçok projenin hayata geçtiğini ve 2023 yılında da birçok projenin hayata geçeceğini söyledi. Kılıçaslan; “Durağan belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına durmaksızın çalışmaktayız. Bu anlamda 2022 yılında birçok proje hayata geçirildi ve içinde bulunduğumuz 2023 yılında da hayata geçirmeyi planladığımız birçok projemiz bulunmakta. 

Boyabat Doğuca Köyü Kuzveren Mevkine kurulan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi inşaatı tamamlandı. Durağan, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerimizin çöpleri bu tesiste bertaraf edilecek. İlçemizin çöpleri toplanarak kurulan bu tesise taşınacak.

Yine yaptığımız çalışmalar sonucu modern bir İlçe Jandarma Komutanlığı yapılması için çalışma başlattık. Yeni bir komutanlık binası için proje ihalesine çıkıldı. 
Askeri lojmanın belediyemize devri ve mevcut yerin değerlendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Sağlık merkezinin yanına Modern Yüzme Havuzu yapıyoruz. Yer tahsisi yapıldı. Bu ay yaklaşık maliyeti çıkacak. 2.'ci Etap TOKİ Proje çalışmalarımız devam ediyor.
Küçük Sanayi Sitesinin Yalnızkavak köyüne kadar uzatılması için başlatılan 2.'ci Etap proje çalışmalarımız devam ediyor. Hazineye ait olan Gölet altındaki yerlerin hazineden alınarak hak sahiplerine tapularıyla birlikte devredilecek.

Güneş enerji santrali için proje çalışmalarımız devam ediyor. Cumhuriyet caddemizde ışıklandırma çalışmalarımız yapılacaktır. Yine bir iki ana caddemizde örnek proje çalışmalarımız olacaktır.

Gökırmak kenarının yürüyüş yolunun bir bölümünü tamamladık. Karşı tarafında da 2. Etap çalışmalar yapacağız. 1000 Tonluk Su deposu yapımı, Su sondaj ve su artıma tesisi için çalışmalarımız devam ediyor. Buzluk Tabiat parkı için başvuruda bulunmuştuk. Yatırım programına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Özel girişimciye yurt yaptırılması için girişimlerde bulunduk.

Belediyemiz bünyesinde bulunan şirket adına öğrenci yurdu için 4 daireden oluşan 1 bina kiraladık. Yaklaşık 50 öğrenci kapasiteli. 2 dairesi kullanıma hazır. İlçemize gelen her bir yatırımcıya yer vb. konularda gerekli desteği sağlıyoruz. İmara açılacak yerler ve 18 Uygulaması hat çalışmalarımız devam ediyor. Karayazı mevki gibi. Belediye meydanı, eski ceza evi, eski itfaiye alanının değerlendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Modern hayvan barınağı yapılması için projeler yaptık. Durağan-Boyabat-Saraydüzü belediyeleri olarak Katı Atık Bertaraf tesisinin bulunduğu bölgeye Hayvan barınağı yapmayı planlıyoruz.

Yüz konutlardaki orman yerlerinin alınıp GES projesi uygulamayı planlıyoruz. Düğün salonu ve Kültür Merkezi için proje ve yer belirleme çalışması başlattık. İlçemiz genelinde Dolmuş hattı çalışması başlattık. Daha önce ihale yaptık. İhaleye giren olmadı. Bu ay tekrar ihaleye çıkacağız.

İlçemizin belirli noktalarına uygulanmak üzere Bisiklet ve yürüyüş yolu proje çalışması hazırladık. İkiz Göletlerin üst kısmına Millet Bahçesi proje çalışması başlattık. Bu yıl ilçemizde güreş etkinliği yapmayı planlıyoruz. Güreş alanı ve güreş etkinliği çalışmalarına başladık.

Durağan belediyesi olarak vatandaşlarımızın daha modern ve daha yaşanılabilir bir Durağan’da yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber