SİYASET

Başkan Kara: Gönüllerde mesafe yok!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. Başkan Kara'ya ziyareti sırasında Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Bayraktar, Eğitim Sekreteri Türkan Dinçer ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Sorumlusu Nihal Özbayrak eşlik etti. 

Vitrinhaber kurucusu Gazeteci Serhat Özşahin ve Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin ile sohbet eden İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Sinop yerel basınını her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Kara: "Görevimiz süresince her zaman varlığını yanında hissettiğimiz Sinop yerel basınına bir teşekkür borcumuz vardı. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz teşekkür ziyaretlerini, yine pandemi kuralları çerçevesinde devam etmeye gayret ediyoruz" dedi. 

BEN DEĞİL, BİZ OLDUK
Göreve geldiği 2 yıllık süreci değerlendiren Başkan Kara şunları söyledi: "1 Kasım 2018 tarihinde atanmış olarak başlamış olduğum CHP Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevine 27 Ocak tarihindeki kongremizde örgütümüzün teveccühü ile tekrar başkanlığa seçildim. Seçildiğimiz 27 Ocak tarihi itibariyle daha önce belirlediğimiz programımızı, sahada vatandaşlarımızın yanında olmak ve Sinop'a dair hayallerimizi gerçekleştirerek yol yürümeyi hedefledik. Bu noktada 'ben' değil 'biz' olmaya gayret ettik. Seçildiğimizde maalesef dünyayı tehdit eden Covit-19 salgını ile karşı karşıya kaldık. 13 Mart itibariyle Türkiye'de salgının ilk yasakları başladı. Biz de o dönemde yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantıda sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir program yaptık. Bu nokta da bir kampanya başlattık. Sinop'un merkez köyleri de dahil olmak üzere güzel bir kampanya gerçekleştirdik. 'Tek Yürek Seferberliği' adını verdiğimiz kampanya kapsamında yüzlerce vatandaşımıza koli ve gıda yardımı, kışlık yakacak yardımı yaptık. Ramazan sonuna kadar bu kampanyamız sürdü. Bu süreç içerisinde evi yanan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ziyaretlerde bulunduk, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Geldiğimiz noktada eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte uzaktan eğitime geçiş söz konusu oldu. Bu konuda da 'Beklediği Sensin' adlı bir kampanya başlattık. İhtiyaç fazlası tablet ve bilgisayarları alıp, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmaya çalıştık. Güzel bir kampanya oldu. Destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Kampanyamız sürüyor". 

HER NE KADAR MESAFEYİ KORUSAKTA HALKIMIZIN İÇİNDEYİZ
Pandemiden kaynaklanan fiziki mesafenin gönüllerde olmadığını belirten CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, "Yolumuz uzun diyerek yola çıktık. Seçildiğimiz andan itibaren bulunduğumuz ortam mesafeyi korumaya yönelikti. Biz alınan tedbirler gereği her ne kadar fiziki mesafeyi korusak da, halkımızın içerisinde ve onların gönüllerindeyiz. Bu memlekete, Sinop'a dair hayallerimiz var. Çocukluğumuzda mahallelerimizde top koşturduğumuz o sokakları özledik. O günlerin geri gelmesi için hem genel siyasette, hem yerel siyasette söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımızı ara vermeden adabınca, usulünce sürdürmeye gayret ediyoruz. Geldiğim ve seçildiğim andan itibaren destek veren yönetim kurulumuzdaki çalışma arkadaşlarıma, kadın kolları başkanıma, gençlik kolları başkanıma, milletvekilime, belediye başkanıma ve il başkanıma teşekkür ediyorum. Yola çıkarken 'hayat paylaştıkça güzel' dedim. Bu sloganı söylemeye devam edeceğim. Çünkü paylaşmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.