Sinop Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından arıcılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik “Bal Arısı Sağlığı ve Biyogüvenlik” konulu konferans düzenlendi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Bayrak, Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Emire Elmas, arıcılar ve davetliler katıldı.
Arıcıların yoğun ilgi gösterdiği programda Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın, arı sağlığı, bakımı, kovan düzeni, ilaç kullanımı ve biyogüvenlik uygulamaları, propolis üretimi, etkisi ve sağlık açısından önemi, bal ve polenin insan sağlığı açısından önemi gibi konularda bilgi verdi.
Program sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, verdiği değerli bilgiler için Prof. Dr. Levent Aydın’a teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu. 

Editör: Vitrin Haber