Şöyle bir düşünüp sormamız lazım kendimize özgürmüyüz yoksa hayatta yaptığımız bazı yanlışlıkların kölesimiyiz değilmiyiz hatasız kul olmaz muhakkak ancak özgürlüğümüzü kısıtlayacak kadar önemli hatalar yaşamımızın bir çok safhasında karşımıza çıkabilir.

Hafızalarımızı üç beş yıl geriye doğru taradığımızda siyasi askeri adli yargı ve güvenlik kademelerinde yaşananları kasetle gelip kasatle gidenleri yada susturulanları hatırlarız sanırım. İnsanların zaaflarından yararlanan bir takım çıkar gurupları tuzaklarına düşürdükleri insanların kasetlerini yapmış konuşmalarını kayda almış ve bunları şantaj amaçlı kullanarak kişileri amaçları doğrultusunda istedikleri gibi kullanmışlar, şantajlarına boyun eymek istemeyenleride yargı yoluyla etkisizleştirmişlerdir.

Bir çok istihbarat örgütleride bu yöntemi sıkça kullanır girdikleri ülkelerde kendileriyle iş birliği yapmalarını istedikleri insanları ki bunlar genelde önemli mevkiilerdedir. Bunlarla bir çok yöntem kullanılarak irtibata geçilir ve her hareketi takip altına alınır telefonu dinlenir zaafları araştırılır açığa çıkan zaaflarından faydalanır ve zaafları yönünde girişimde bulunularak haklarında dosya hazırlanır.

Yeterli derecede bilgi ve belge elde edildiğinde kişi kendileri için çalışmaya ikna edilir ikna edilemesse hemen eldeki dosya devreye sokularak kişinin onlar için çalışması sağlanır artık hatalarının bedelini özgürlüğü elinden alınmış olarak sürekli şantaj dairesinde iş gördürülür.

Mesala bu kişi merkez bankasının başındaysa bankanın durumu ve ülkesinde yatırım yapanların her türlü bilgisini hesabına çalıştığı ülke ajanlarına aktarır.

Eğer kişi patent kurumunun başındaysa kuruma sunulan önemli projelerin bilgilerini ajanlara verir ve o proje ülkesinde patent alamaz hale getirilir.

Bunlar sadece küçük birer örnek kısaca önemli kurumların başında olan insanlar satın alınmışsa o ülkenin özgür ve bağımsız olduğu söylenemez.

Gerçek bağımsızlık devlet görevi yapacak kişilerin ahlaklı inançlı  her daim ve her koşulda  devletinin tarafında olabilen satın alınamayacak derecede vatansever insanların önemli görevlere kilit noktalara getirilmesiyle olur.

Demem o dur ki dostlar gerçek manada özgürlük ve bağımsızlık kaliteli insan kaliteli toplum yetiştirmekle kazanılır bunun yoluda kaliteli eğitimdir nasip olursa ilerleyen günlerde  müfredat konusunda bir yazı çalışması yapmayı planlıyoruz selam ve dua ile.