Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaya geçitlerinde yayalara ve sürücülere yönelik eğitim gerçekleştirildi.

Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu

Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle gerçekleştirilen uygulamalar aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede ekipler Efeler ilçesi Gençlik Caddesi ve Sevgi Yolu girişindeki yaya geçitlerinde yayalara ve sürücülere yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren faaliyette sürücülere trafik ışığının bulunmadığı yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkını yayalara vermeleri gerektiği bildirilirken, yayalara ise karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarına riayet etmeleri, cep telefonu ile ilgilenmemeleri, birlikte yürüdükleri kişi ile konuşmaya ara verip yola odaklı olmaları konularında bilgilendirme yapıldı. Sürücü ve yayalara yapmış oldukları hatalar anlatılarak tekrar etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Trafik güvenliğinin oluşması ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması hedefiyle gerçekleştirilen eğitimlerin aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: iha