Tıp okumak zordur. Üniversitesini  kazanması ise daha zordur. Çok çalışkan olman gerekir. Eğitimin amacı insan’dır. Hipokrat yemini ise doktorların anayasasıdır. Kimi çok idealist olur, kimide çok para kazanmak için yapar hekimlik mesleğini. 

Hele de küçük kasabalardan yetişip hekim olur isen parmakla gösterirler. Çünkü azdır sayı olarak. 

Kasabanın sayılı insanları arasına girersin statü sahibi olursun. Saygın kişi olarak toplumda varlığını sürdürürsün. Ailesi gurur duyar Annesi, Babası gururludur. Kardeşleri, yani ailesi hekim olan  oğlu ile gururlanır. Haklılardır da… 

Orta geçim sahibi bir ailenin çocuğu ise daha da gurur duyulur o kişi ile… Emek ve özveri vardır yaşamında. 

Hayat planlamasını yapar yavaş yavaş sonra gelir evleneceği hayat arkadaşını seçmeye ,kasabanın en güzel kızını Allahın izni ile ister ve izdivaç gerçekleşir.Sonra nur topu gibi iki evladı olur.Onları okutur ve topluma kazandırır.Bu arada dede olma bahtiyarlığında yaşamıştır.Mutludur,kasabasına hizmet etmektedir..Ailesi ile bir dünya kurmuştur yaşama dair. 

İdealist yapısı materyalist olmayan duruşu ile yıllarca kasabasına hizmet etmiş yüzlerce hastaya bakmış, hayat kurtarmış, ilaç kokusu, yorgunluk, uykusuz geceler, sıcak yatağından kalkarak hayat verdiği hastaları. 

Doktor bey’’Allah senden razı olsun, tuttuğunu altın etsin’’duaları ile geçen bir ömür. 

Yaşarken yaptıklarımız  ‘’iz’’bırakıyor aslında. Bundan sonraki süreç yaşarken ektiklerinin biçilmesi olarak bakmak gerekiyor. 

Mart ayı dert ayı olarak söyler büyüklerimiz. Bu gün aldık haberini. Bu gün düştü kara haber memleketime. Sosyal medya aracılığı ile örgendik seni yitirdiğimizi. O kadar çok dua aldın ki yaşamında şimdi onları kullanma zamanın geldi Dr. Necati ağabey. 

Bütün yüzünü kaplayan tatlı bir gülüşün, Sağlam duruşun ile insanoğluna hizmetlerinden dolayı, tutkun olduğun kasabana hizmet ettiğinden, aldığın dualar senin mekânını cennet eder inşallah. 

Ayancık’ın’ akil adamı sessiz derinliği ve duyarlı Dr.Necati Yılmaz ağabeyim seni kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Tüm Ayancık haklının, sevenlerinin, ailenin başı sağ olsun. Toprağın bol mekânın cennet olsun…