Ürünler palet olarak gönderildiğinden bedelini ödemiş olduğum ürünleri teslim almam mümkün olmadı. Bedelini ödediğim ürünler tarafıma derhal gönderilerek mağdur edilmeyeceğim sözü verildi. Sanki parasını ödediğim kahvelerin geç gönderileceğini biliyormuş gibi Kahve makinesi ile birlikte 1 paket hediye edilen ve iade ettiğim kahvelerden gönderilmesini rica etmiştim. Kahve makinesi derhal gönderildi. Gelen kargo kolisinin ağzı açık, kahve makinesinin paketi açık ve damlatma önleme mekanizması dağınık vaziyette yanında bir paket Türk kahvesi ile ulaştı En başta akıl etmemiştim amma muhtemelen daha önce bir müşteriye satılmış ve müşteriden iade alınmış bir makine göndermişlerdi. Acaba Türk kahvesi de artık filtre kahve makinesi ile yapılıyordu da ben mi bilmiyordum.

Bu kargo ile ilgili şikâyetimi bildirmek, bedeli ödenmiş siparişlerimi sorgulamak ve Türk kahvesinin filtre kahve makinesi ile nasıl hazırlanacağını öğrenmek için aradım. Türk kahvesinin hediye gönderildiği belirtildi. Bir paket filtre kahve de gönderileceği bildirildi. Ancak siparişlerimin iade ürünler ellerine ulaştıktan sonra gönderileceği bilgisi verildi. Başta bu şekilde konuşmadığımızı hatırlattım. Prosedürün böyle olduğu bildirildi.

Uzunca bir müddet siparişim gönderilmedi. İade ettiğim ürünler bir müddet kargo firmasının Samsun deposunda bekletildi. Israrlı takibim nedeniyle ürünler ellerine ulaşmadan yönetimin onayı ile gönderim yapacaklarını bildirdiler. Siparişimde yer alan bir adet ürün stoklarında kalmadığından bedelinin iade edilmesi konusunda mutabık kaldık.

Siparişim geldi kargoyu açtım içerisinde filtre kahve hazırlama bardağı bulunan paket koliye ne yatay nede dikey sığmadığından çapraz biçimde konulmuş. Hiçbir koruyucu önlem alınmamış ve kargo üzerine kırılacak eşya uyarısı yapıştırılmamıştı. Dolayısı ile bardak kırıktı. Durumu bildirmek için aradım. Hasar raporu tutturup raporun resmini iletirsem derhal yeniden gönderim yapılacağı bildirildi.

Tabi verilen bu söz de tutulmadı. Bekleme sürem artık iki aya ulaşıyordu. Arıyor, mail gönderiyor ancak sonuç alamıyordum. Her defasında konu ile ilgili değişik kişilerle muhatap olmaya başlamıştım.

Nihayet bana siparişimde sistemsel sorun oluştuğu nedeniyle yeniden gönderim yapılamayacağı o nedenle sipariş bedelimin iadesini talep ederek yeni sipariş vermem gerektiği bilgisi verildi. Ben de tavsiye edildiği gibi iade talep ettim ve yeni birkaç ürün daha ekleyerek yeni bir sipariş verdim.

Yeni siparişim ile birlikte bir kargo daha geldi. Kontrol ettiğimde gönderilemez denilen sipariş olduğunu tespit ettim. Bu defa yeni siparişi teslim almayıp iade ederek ilk siparişimi teslim aldım ve durumu ilgililere bildirdim.

Artık 1. Siparişten eksik ürün bedelini ve ikinci sipariş bedelinin iadesini alacaktım. İade beklemekte iken 1 adet daha kargo geldi tekrar ilk siparişimi göndermişlerdi. Bakalım bunu fark edecekler miydi?

Devam edecek …