Saat 10:30’da bildirimim ile başlayan mücadelem 16:30’a kadar sürdü. Müşteri şikâyetleri uzmanının 999 paket kahvenin bedelsiz gönderildiğini kavramasından sonra konuşma tarzı değişmeye başladı. Hediye ürünleri teslim almadan geri göndermem gerektiği, sistemsel bir hata nedeni ile hediye edildiği, iade etmez isem tarafıma borç çıkarılacağı söylendi.

Yahu 999 paket kahveyi sitenize bireysel tüketici olarak üye olmuş biri ne yapsın? Üye olunur iken zaten bireysel mi yoksa kurumsal mı müşteri olduğunuz soruluyor.

Böylesine büyük çaplı (249 kg 250 gr kahve) siparişler alan bir şirket bir kontrol mekanizması kurmaz mı?

En çok merak ettiğim konulardan biri de bu açıktan faydalanan kaç kişiye daha ve ne kadar kahve gönderildiği?

İade etmez isem nasıl borç çıkarılacağını anlamış değildim. Sonuçta hediye olarak gönderilmişlerdi. Borç çıkarılacağının söylenmesi bir nevi tehditti. Saatlerdir kargo aracının sürücüsü ile bekliyorduk. Öğle tatili olmuş yöneticiler yemeğe çıkmışlar ve kimse onlara ulaşamıyordu. Yetkili olduğunu belirten bir kişiden tutun da ambar memuruna kadar birçok kişi ile görüştürüldüm. Bir yandan bana iade etmem konusunda diğer yandan kargo firmasına ürünleri teslim etmemesi konusunda baskı yapılmaya başlanınca bu yaklaşım beni zıvanadan çıkarttı.

Hem iyi niyet göstereceksin, hem suçlu muamelesi göreceksin, hem de arkandan iş çevirmeye çalışacaklar. Bu iyi niyetimi stoklarında bulunan Braun marka filtre kahve makinesi göndererek ödüllendirmeleri durumunda ürünleri iade edeceğimi aksi takdirde ürünleri teslim alacağımı bildirdim.

Bir müddet bekledikten sonra benim istediğim üründen çok daha ucuz ve basit bir kahve makinesi önerdiler kabul etmedim bu defa önerdikleri kahve makinesinin satış bedelinden daha düşük bedelli hediye çeki vermeyi teklif ettiler. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği uyguluyorlardı. Saat 16:00 olmuş hala bir mutabakat sağlanamamıştı. Görüntü olarak Braun kahve makinesine benzeyen ve önerilen hediye çekinden de daha ucuza satılan kahve makinesi gönderilmesini talep ettim.

Devam edecek…