AVANSAS internet sitesinde “Saat 17:00’a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün içinde anlaşmalı kargo firmasına teslim edilir. İstanbul’a uzaklığınız 600 km'den az ise 1 iş günü içerisinde, daha uzak mesafede ise 2 iş günü içerisinde siparişleriniz kapınıza gelir. Teslimat adresinin kargo kapsamı dışında olması halinde kargo firmasının özel teslim günleri farklılık gösterebilmektedir.” Denmektedir ancak 26.04.2019 Cuma akşamı verdiğim sipariş 02.05.2019 Perşembe günü adresime ulaştı. Cumartesi günü kargoya verilerek Pazartesi günü elimde olması sağlanabilirdi. Ellerinde 999 paket kahve olmadığından önce temin etmeleri gerekiyordu. Bu nedenle teslimat gecikmişti.

Bu kadar çok miktarda kahveyi 184.90TL’lik alışverişe hediye etmeleri mantıksızdı. Her ne kadar AVANSAS’ın açılımı Avantajlı Satın Alma Sistemleri olsa da bu kadarı ancak gözden kaçmış bir hata olabilirdi.

Açıkçası bu boyutta bir hatayı fark edip benimle temasa geçeceklerini umuyordum. Yanıldığımı 02.05.2019 Perşembe günü saat 10:30’da telefonumun çalması ile anladım. Yurtiçi Lojistik firmasının sürücüsü Samsundan yola çıktığını an itibarı ile Yakakent’i geçtiğini ve aracında yüklü 1 palet kahveyi teslim edeceği adresi tarif etmemi istiyordu.

Sipariş ile ilgili bir sorun olduğunu, tedarikçi firma ile görüşüp kendisine geri döneceğimi, yoldan geri dönmesinin gerekebileceğini bildirerek yavaş gelmesini rica ettim. Ancak 1 saat içerisinde Avansas müşteri hizmetlerini aşarak bir yetkiliye ulaşamadan araç Sinop’a ulaştı.

Saat 10:30 sularında Avansas müşteri hizmetlerine ulaşarak verdiğim siparişte yer alan 999 paketin bedelsiz gönderildiğini bildirdim. Görevli sipariş bedeli ödenmiş sorun yok diye cevapladı. Muhtemelen dalga geçtiğimi falan düşündü. Bunun üzerine beni bir yetkilinin aramasını talep ettim. Epey sonra müşteri şikâyetleri uzmanı bir sorunum olduğunun iletildiğini ve problemin ne olduğunu sordu. Verdiğim siparişi kontrol ederse 999 paket kahvenin bedelsiz gönderildiğini fark edeceğini bildirdim. Siparişiniz gönderilmiş bedelini ödemişsiniz sorun yok deyince sipariş bedeli ile ödenen tutarı karşılaştırdıktan sonra görüşelim dedim. Görüşmeye devam ettik ya da inceleyip sonra aradı ve sistemsel bir hata olduğunu bildirdi. Ürünleri teslim alıp almadığımı sordu. Henüz teslim almadığımı teslim alma aşamasında beklemede olduğumu bildirdim.

Devam edecek…