Sinop’ta Eğitimci Yazar Yılmaz Yavuz tarafından kurulan ve yaklaşık iki yıldan bu yana faaliyetlerine devam eden 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği, yeni konsepti ile ayrıcalıklarına bir yenisi daha eklemeye hazırlanıyor.

Nurhan Çaylı ve Aygün Koçak tarafından hayata geçirilecek olan Ata Evi Kitap Kafe, 28 Aralık Perşembe günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek tören ile açılıyor. 
Konuklarına kitapların dünyasında çaylarını yudumlayacakları sıcak bir ortam sunmaya hazırlanan Ata Evi Kitap Kafe ile Sinoplular, modern bir butik kütüphaneye kavuşacak.

Yılda 45 gün uyanık kalan ipek böceklerinin ürettiği kozalar kadınların elinde özenle işleniyor Yılda 45 gün uyanık kalan ipek böceklerinin ürettiği kozalar kadınların elinde özenle işleniyor

Ata Evi Kitap Kafe hakkında bilgi veren Nurhan Çaylı, aile sıcaklığında hazırladıkları kafe konseptinde vatandaşların, öğrencilerin bir yandan kitapları inceleyip araştırmalarını yaparken bir yandan da oturup soluklanabilecekleri, çaylarını yudumlayabilecekleri bir alan oluşturduklarını söyledi. 

Sinop’a yeni bir soluk katacak olan bu değerli işletmenin şehre kazandırılmasında kendilerine destek veren 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği kurucusu Eğitimci Yazar Yılmaz Yavuz’a teşekkür eden Nurhan Çaylı, tüm Sinopluları Ata Evi Kitap Kafe’nin açılışına davet etti.

Açılışını yapacakları Ate Evi Kitap Kafe’nin ilerleyen dönemlerde bünyesine kazandıracağı yeniliklerle konuklarına güzellikler sunmaya devam edeceğini belirten Aygün Koçak ise bu eşsiz mekanın Sinopluların vazgeçilmez mekanları arasına gireceğini söyledi. 

Koçak; “Bildiğiniz gibi 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği yaklaşık 2 yıldan bu yana Sinop’ta faaliyetlerine devam ediyor. Yılmaz Yavuz hocamızın Sinop’a kazandırdığı bu önemli eseri bizler de bir adım öteye taşıyalım istedik ve kendisinin de destekleri ile Ata Evi Kitap Kafe’yi hizmete sunmaya karar verdik. Ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sağlanan 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneğine gelen vatandaşlarımız, yeni konsept sayesinde bir yandan araştırmalarını yaparken bir yandan da binamızın ikinci katında bulunan kafe bölümünde sıcak ve soğuk içeceklerini yudumlayabilecek. Yine 3 yaş ve üzeri çocuklarımız için Atatürk sevgisi ile ilgili boyama kitaplarımızın da bulunduğu 15 Eylül Ata Evi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneğimizde aileler çocukları ile kaliteli zaman geçirebilecek. İlerleyen dönemlerde bünyesine dahil etmeyi planladığımız pek çok yenilikle günden güne geliştirmeyi planladığımız ve Sinopluların vazgeçilmez mekanlarından bir tanesi olacağına inandığımız Ata Evi Kitap Kafe’nin 28 Aralık Perşembe günü Saat 17.30’da gerçekleştirilecek olan açılışına tüm vatandaşlarımız bekliyoruz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber