Sinop Belediyesi geçtiğimiz günlerde Aşıklar Caddesi üzerindeki düzensiz işletmelerin kaldırılması için işletme sahiplerine tebligat göndermiş ve kimsenin mağdur edilmeyeceği, yaz sezonuna kadar herkese belediye tarafından hazırlanan bir alanda yeni bir yer verileceği sözünü vermişti.

350 bin TL değerinde kaçak makaron ele geçirildi 350 bin TL değerinde kaçak makaron ele geçirildi

Bugün öğle saatlerinde Sinop Belediyesi zabıta ekipleri Aşıklar Caddesi’nde kontrol yaparak, henüz kapatılmayan işletmelerin kaldırılması için çalışma başlattı. Çalışmalarda Sinop Belediyesi zabıta memurlarıyla birlikte polis ekipleri de güvenlik için hazır bulundu.

Büfesinin kaldırılmaması için direnen bir esnaf ile ekipler arasında gergin anlar yaşandı. Çocuğunu büfeye kilitleyen esnaf, anahtarları uzun süre vermedi. Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile telefonla görüştürülen öfkeli esnaf güçlükle sakinleştirilebildi.

Uzun süren ikna çalışmalarının ardından Aşıklar Caddesi üzerindeki işletmesinin kaldırılmasını kabul eden esnaf, Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü Kurtuluş Yaşayancan‘dan kendisine ve diğer işletme sahiplerine yeni bir yer gösterilmesi sözünü aldı.

Muhabir: Merve Yerli