Akıma kapılıp bacağını kaybetmişti: Futbolla hayata tutundu
Akıma kapılıp bacağını kaybetmişti: Futbolla hayata tutundu
İçeriği Görüntüle

Kastamonu’nun Küre ilçesinde bir anne ayı, yoldan geçen aracın çarpmasıyal telef oldu. Annelerini kaybeden iki yavru ayı yiyecek bulmak için sık sık yol kenarına gelerek vatandaşın ilgisini çekti. Vatandaşların elleriyle besleyerek yavru ayılar ilçenin maskotu haline geldi.

Kastamonu-İnebolu karayolu Küre mevkiinde bir aracın çarpması sonucu anne ayı telef oldu. Annesiz kalan yavru ayılar ise yiyecek bulmakta zorlanınca sık sık yol kenarına inmeye başladı. Bölgeden geçen vatandaşlar, ayıları elleriyle besleyerek ilgi gösteriyor. Ormanlık alanda da sık sık görülen yavru ayılar, hem vatandaşların hem de çocukların meraklı bakışları arasında rahat tavırlarıyla dikkat çekiyor. Vatandaşların verdiği yiyecekleri afiyetle yiyen ayılar, ilçede adeta maskot haline geldi.

Yol kenarında yavru ayıları besleyen Nevzat Özdemir, "Doğayı ve yaban hayvanlarını koruyalım. Mübarek hayvanlar burada duruyor, annelerine de bir araç çarpmış, telef olmuş. Bu yavru ayılar da bizlere emanet kaldı. Bu hayvanları koruyup kollamamız gerekiyor. Onlar doğanın dengesini sağlıyor. Karşılaştığımızda gönlünüzden iyi bir şey geçiyorsa kesinlikle yanınıza gelirler, eğer kalbinizden zarar vermek geçiyorsa sizden kaçarlar. Ormanlarımızı ve yaban hayatını koruyalım. Ormanlarımızı yakan vicdansızlara diyoruz ki sadece ağaçlar yanmıyor, ormanda yaşayan binlerce canlı da telef oluyor. Bu bir insanlık suçudur. Bu yavrular annelerinden bizlere emanet kaldı" dedi.

Kaynak: İHA