ANAYASA

                                             
Bir ülke bir millet düşünün. binlerce yıla dayanan şanlı bir geçmişi olsun. altı yüz yıl üç kıtaya adaletle hükmetsin. bir çok devletlerin hayallerinin bile ulaşamayacağı şanlı bir tarih yazsın.
Düşmanlarından gelen her saldırıyı derdest etsin. ancak içeride vukuu bulan iç hainlikler ve dış düşmanların da iç hainlerle işbirliği neticesinde,zayıflatılsın ve bir takım dayatmalara mecbur edilsin.
Evet evet türkiyeden bahsediyorum hani yedi düveli topraklarımızdan kovduğumuz tüm cepheleriyle düşmanı kovalayıp yurdumuzdan attığımız  savaş kazandığı halde bir asır sürecek boyunduruğa maruz bırakılan türkiyeden.
Çok üzücü değilmi asıl dahada üzücü olan binlerce yıllık geçmişi köklü gelenekleri ve görenekleri bulunan bu milletin kendi kanunlarından yoksun olması dahada acı değilmi?..evet hemde çok acı  bir bakalım kanunlarımız nerden alınmış?..türk medeni kanunu şubat1926 de isviçreden.türk ceza hukuku temmuz1928 italyadan. ticaret ve borçları düzenleyen kanun türk ticaret kanunu almanya ve isviçreden laiklik fransadan.
Ne tuhaf değilmi kendini yabancılaştırma dedikleri bu olsa gerek. evet neredeyse bir asra yaklaşan sürede, yabancıların kendi yaşam tarzlarına göre düzenlediği, bu kanunlar artık değişmeli. yaşadığımız asrın gerçekleri'de göz önünde bulundurularak,kendimize has tamamen yerli ve milli olan keskin ve katii yaptırımları olan hakkın üstünlüğüne dayanan net kanunlar yapabilmeliyiz.
Yaptığımız kanunlarla,mahkemelerdeki tıkanıkları önlemeli karar mekanizmalarını hızla sonuca götürecek, gerçek adaleti sağlayacak Haklının hakkını, suçlunun hak ettiği cezayı veren sarsılmaz kanunlar yapabilmeliyiz.
Geçtiğimiz yıllarda her on yılda bir tekrarlanan,utanç dolu içeriği ile geleceğimizi çalan, darbe anayasalarından kurtulmalıyız.Anayasamız,kökleşmiş şerefli bir tarihi bulunan,bu milletin gerçeklerini yaşayışlarını inancını tarihini kucaklayan,Hem ana gibi şefkatli, Gerektiğinde,kılıç kadar keskin ve Cezalandırıcı.Tamamen Yerli ve Milli bir Anayasa ortaya koymalıyız.
Bu konuda,Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmeli. T.B.M.M çatısı altındaki hiç bir siyasi parti bu sorumluluktan kaçmamalıdır.gerekli girişimler yapıldığı halde, mevzuyu sulandırmaya çalışanlarla, çok vakit kaybedilmemeli. Bu tarihi sorumluluk, iktidar partisi tarafından, görev addedilerek yeni Anayasa hazırlanıp,Halk oylaması Refaranduma  sunulmalıdır. vesselam...