Roma devrede. Av partisi öncesi bölge analizi başlıyor.. 

1- Trump'ın S.Arabistan-İsrail-Vatikan'ı kapsayan ilk yurtdışı gezisi önemli gelişmelere gebe. İslam, Yahudilik ve Hristiyanlığın simgeleri! 
2- Trump, S.Arabistan’da Kral Selman’ın yanı sıra Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 Krallığın liderleriyde görüşecek. Bir ittifak arayacak.
3- ABD Dışişleri Bakanı Tillerson S.Arabistan ziyaretinin ana hedefinin, "İran’a karşı bu ülkelerin İsrail ile birliği" olduğunu açıkladı.
4- İsrail ziyaretinde ise yerel basında çıkan haberlere göre tarafları barış görüşmelerine yeniden başlamaları için ikna etmeye odaklanacak.
5- Trump'ın İsrail-Filistin kinusunda nasıl bir yol izleyeceğini anlamayabilmek için ekibinde yer alanların profillerine bakmak gerekiyor...
6- Trump ekibi incelendiğinde İsrail-Filistin konusunda kendisine yön veren kişilerin çoğunun Yahudi-İsrail yanlısı olduğu dikkati çekiyor
.7- Trump'ın İsrail'e Büyükelçi olarak atadığı David Friedman, seçim kampanyası boyunca kendisine İsrail konusunda danışmanlık yapmıştı. 
8- ABD'de aşırı sağcı ve Yahudi bir aileden gelen Friedman, İsrail'de yayımlanan Arutz Sheva ve Jerusalem Post'ta köşe yazarlığı yapmıştı...
9- Trump'ın damadı ve üst düzey danışmanı J.Kushner, İsrail-Filistin politikalarını belirlemede en etkili isimlerden olarak gösteriliyor... 
10- New York'un önde gelen Yahudi ailelerinden birine mensup olan Kushner, yaptığı bağışlarla İsrail varlığına katkıda bulunan bir işadamı.
11- Babası Charles Kushner Netanyahu'nun seçim kampanyalarına katkıda bulunan, İsrail başbakanı ile çok yakın dost olan önemli bir işadamı.
12- Trump'ın uluslararası barış görüşmelerinden sorumlu temsilcisi J.Greenblatt, aynı zamanda ABD- İsrail iletişimini de organize eden isim. 
13- Trump'ın avukatlığını da yapan Greenblatt, uzun zülüfleri ve siyah kıyafetleri ile dikkati çeken Haredim Yahudisi bir aileden geliyor...
14- ABD yönetiminin İsrail-Filistin meselesinde politikalarına yön verecek isimlerin tamamı Yahudi ve İsrail ile direk bağları olan kişiler!
15- Trump'ın İsrail-Filistin konusundaki politikalarında etkili olacağı düşünülen isimler arasında ABD'li Yahudi milyarderler de yer alıyor.16- Bunlar Sheldon Adelson ve Ronald Laude... Her ikisi de seçim döneminde Trump'a on milyonlarca dolar destekte bulunmuş iki ünlü işadamı. 
17- Trump son olarak Vatikan’da seçim döneminde polemiğe girdiği Papa Fransis ile görüşecek. Böylece mesaj dolu bir yurtdışı gezisi olacak. Görünen o' ki trump para babası baronların güdümünde; belirlenen yol haritasına uymak zorunda, yani iktidar oldu lakin muktedir olamıyor ABD derin devleti ne derse o tezgah üstüne tezgah kuruluyor. Bekleyip görelim mevlam ne eylerse güzel eyler vesselam....