Anahtar Parti Sinop İl Başkanlığı, Dikmen ilçesinin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik tabloya dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Anahtar Parti Sinop İl Başkan Yardımcısı Serkan Çallıoğlu tarafından yapılan açıklamada 2014 yılından bu yana iktidarın güçlü desteğini alan Dikmen ilçesinin, bugün Türkiye genelinde fakirlik sıralamasında ilk 5 ilçe arasında yer almasının ciddi bir yönetim sorunu olduğu ifade edildi.

Eğitimci Kenan Kahvecioğlu vefat etti
Eğitimci Kenan Kahvecioğlu vefat etti
İçeriği Görüntüle

Mevcut durumun Dikmen halkının kaderi olmadığını vurgulayan Çallıoğlu, çözümün doğru planlama ve ortak akılla mümkün olduğunu söyledi.

“SOSYAL POLİTİKALAR GÜÇLENDİRİLMEDEN KALKINMA SAĞLANAMAZ”

Her vatandaşın insanca yaşam hakkı olduğunun altını çizen Çallıoğlu, Dikmen’de sosyal politikaların güçlendirilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti. İlçede kimsenin geride bırakılmaması gerektiğini ifade eden Çallıoğlu, dayanışma kültürünün yeniden inşa edilmesi çağrısında bulundu.

GENÇ GÖÇÜ VE KADIN İSTİHDAMINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Basın açıklamasında özellikle genç nüfusun ilçeden göç etmesine ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının düşüklüğüne dikkat çekildi. Gençler için eğitim, meslek edindirme ve sosyal gelişim projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çallıoğlu, kadınların üretim sürecine dahil edilmesinin ilçe ekonomisini doğrudan güçlendireceğini ifade etti.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI

Anahtar Parti Sinop İl Başkan Yardımcısı Serkan Çallıoğlu, çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için güvenli sosyal alanların oluşturulmasının öncelikli konu olması gerektiğini vurguladı. Çocukların kendi ilçelerinde nitelikli sosyal imkânlara sahip olmasının, ailelerin şehre olan bağlılığını artıracağını dile getirdi.

Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Çallıoğlu, bu iş birliğinin Dikmen’de toplumsal dayanışmayı güçlendireceğini ve kalıcı çözümler üreteceğini söyledi.

“DİKMEN İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Açıklamanın sonunda Anahtar Parti İl ve Dikmen İlçe Teşkilatı olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Çallıoğlu, Dikmen’in sosyal ve ekonomik seviyesini yükseltmek için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti.

Muhabir: Ümit Can Gökçen