SPOR

Amacımız Sinopspor, amacımız Sinop’ta sporun gelişmesi

Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan düzenlediği basın toplantısı ile Sinopspor ile ilgili genel bir değerlendirme ve 29 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan olağan genel kurul hakkında bilgiler verdi. 

Hamsi yolu üzerinde kurulan Sinopspor eğlence merkezinde düzenlenen basın toplantısında kulüp yönetimi ile basın mensuplarının karşısına geçen Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, kulübün kuruluşundan bugüne emek veren herkese teşekkür etti. Özhan; “Öncelikle 1970 tarihinde kurulan Sinopspor’umuzda kuruluşundan bu yana emek veren top koşturan, tüm futbolcu, yönetici ve taraftarlarından hayatta olanlara sağlık, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum.

4 yıldan bu yana yönetiminde bulunduğumuz takımımızda birlikte çalıştığımız arkadaşlarıma da verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Bizim kulübümüz sadece futbol takımından ibaret değil. Elbette futbol önceliğimizdir. Fakat, biz Sinop merkezde bin 200 kadarı futbolcu olmak üzere salon sporları ve diğer branşlarda toplamda 2 bin 178 sporcuyla mücadele etmekteyiz. Amacımız Sinop’u en iyi şekilde temsil etmek. Hedefimiz her zaman bir üst lig. Bu sene BAL’da Boyabat 1868 takımımız mücadele edecekler. Onlara da başarılar diliyoruz. Umarız ilimizi en iyi şekilde temsil ederler” dedi. 

KULÜBÜMÜZÜ TERK EDİP GİDENLER BİZDEN 1 LİRA DAHİ TALEP EDEMEZLER
Kulüp olarak futbolculara borçlarının yok denecek kadar az olduğunun altını çizen Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, bununla birlikte Sinopsor’u terk edip giden futbolcuların kulüpten 1 lira dahi alamayacaklarını söyledi. Özhan; “Biz baraj maçı öncesinde futbolcularımızın büyük kısmına borcumuzu ödedik. Tabi belli oranda alacakları olan futbolcularımız var. Ancak, bizim de sezon boyunca kestiğimiz cezalar var. Futbolcularımızın aldığı cezalar ile bizden alacakları birbirini mahsup ediyor. Mesela futbolcunun 5 bin lira alacağı var, bizim kestiğimiz cezalar 10 bin lirayı buluyor. Bu durumda bizim alacağımız oluyor. Prim alırken hesabı yapılıyorsa ceza alındığında da hesabı yapılacak. Çünkü bu kulübün menfaatleri bizim için en üst seviyededir. Bununla birlikte Sinopspor’u terk edip gidenler de var. Benim sağlığımda, bizim yönetimimizde bu kulübü terk edip gidenler buradan 1 lira dahi alamazlar. Bunun dışında alacağı kalan futbolcumuz yok. Bizim yönetimde olduğumuz 4 yıl içerisinde Sinopspor’da 100 den fazla futbolcu gelip geçmiştir. Hiçbirisi de Sinopspor’dan alacağımız var diyemez” diye konuştu.

50. YILIMIZA ÖZEL BİR KUTLAMA PLANLIYORUZ
1970 tarihinde kurulan Sinopspor’un 2020 yılında 50 yaşına gireceğini hatırlatan Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, yönetim olarak 50. Yıla özel bir kutlama planladıklarını söyledi. Özhan; “1970 tarihinde kurulan Sinopspor 2020 yılında 50 yaşına giriyor. Sinopspor olarak takımımıza yakışır bir şekilde 50. Yıl kutlamalarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kutlamaların detaylarını 29 Haziran tarihinde yapılacak olan genel kurul sonrasında daha kapsamlı bir şekilde tartışacağız. 
Şuan toplantımızı gerçekleştirdiğimiz yer köhne bir alandı. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Barış Ayhan, bu alanı değerlendirerek, Sinoplu vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Bizler de buna aracılık ettik. Bu alan şimdi Sinopspor eğlence merkezi olarak hizmet veriyor. Biz de buradan kira geliri elde ediyoruz. Bu kaynaklarımızı inşallah artırarak, gelirlerimizi artırmayı amaçlıyoruz. Buradan AK Parti İl Başkanımız Uğur Giresun’a da teşekkür etmek istiyorum. O da Sinopspor’a kaynak sağlanması noktasında önemli girişimlerde bulunmuşlardır. Yine bize Spor Toto’dan ve Gençlik Spor Bakanlığından kaynak sağlayan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım maviş’e de teşekkür ediyorum.
Her zaman şunu söylüyoruz; Spor bir araçtır. Bizler, gençlerimizi, kendini genç hisseden yaşlılarımızı spor alanlarına çekerek oralarda mutlu olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Şehrimizin mutlulukla anılan ismine layık olmaya çalışıyoruz. Sinop’a geçtiğimiz yıl kış aylarında sporlar için sadece 11 bin kişi geldi. Bu 11 bin kişi şehrin ekonomisine de katkı sağladı. Sinop’ta yaza hazırlanan esnafımız bu vesile ile ekonomik yönden rahat bir nefes aldı. Biz bu hareketliliği sadece 1 yıl değil her yıl devam ettirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

SİNOPSPOR’A KATKI SUNMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ 
Konuşmasında 29 Haziran tarihinde gerçekleştirecekleri olağan genel kurul hakkında da bilgiler veren Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan,  Sinopspor’da yöneticilik yapmak isteyen, Sinopspor’a katkı sunmak isteyen herkese çağrıda bulundu. Özhan; “Konuşmamın başında bahsettiğim gibi 29 Haziran tarihinde olağan genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz gibi biz, olağan üstü bir genel kurul ile yönetime geldik ve sonrasında 2016 yılında olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Şimdi yeni bir olağan genel kurulumuz olacak. Buradan Sinopspor’da yöneticilik yapmak isteyen, Sinopspor’a katkı sunmak isteyen herkese çağrıda bulunuyorum. Lütfen gelin buralarda bir araya gelelim. Biz, başka yerlerde, kapalı kapılar arkasında konuşulsun istemiyoruz. Ne konuşulacaksa karşılıklı tartışılsın. Amacımız Sinopspor, amacımız Sinop’ta sporun gelişmesi. Bunu hep birlikte yapmak istiyoruz. Biz herkesle, her ortamda görüşmeye hazırız. Bunu buradan bir kez daha duyurmak istiyorum” diye konuştu.