SİYASET

AK Partili gençler Sinop'ta kongreye gitti

AK Parti Sinop İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi Kültür Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı.

Genel kurul divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

MAVİŞ SEÇİM STARTI VERDİKERİNİ AÇIKLADI
Gündemin protokol konuşmaları kısmında teşkilat mensuplarına hitap eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş tamamlanan kongrelerle birlikte 2023 seçimlerinin startını verdiklerini söyledi. Nazım Maviş, "Bizim hareketimiz sadece sıradan bir siyasi parti hareketi değil dava hareketidir. Yaptığımız çalışmalarda yarın ben ne olacağım diye değil, yarın bu ülke, bu vatan ne olacak diye bakarak geleceğe adım adım yürüyelim. İnşallah 2023'te bütün engelleri aşarak, kurulan bütün tuzakları boşa çıkararak, Türkiye’yi teslim almak isteyenlere boyun eğmeyerek, Recep Tayip Erdoğan’ı bir kere daha Cumhurbaşkanı yapmaya yemin ediyoruz. Bu büyük mücadelede Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında burçlara bayrağı Sinop’un Ulubatlı aslanları dikecek inşallah" dedi.

SİZLERİN DESTEĞİYLE ÜÇÜNCÜ DÖNEME ADIM ATTIM 
Seçimlere tek liste olarak giden AK Parti Sinop Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al'da genel kurula hitap etti. Göreve 8 Mart 2015 tarihinde geldiğini hatırlatan Doğan Can Al, bu tarihten itibaren de 3. dönemime başladığını söyledi. Doğan Can Al, "Bu hususta geride bıraktığım 2 dönem boyunca birlikte yol yürüdüğüm, partimize birlikte hizmet ettiğim, teşkilatımızın tüm kademelerindeki büyüklerime ve kardeşlerime teşekkür ediyor, hassaten bu süreçte ortaya koydukları muhteşem uyum ve gayretle, biz gençlere güven veren Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e ve il başkanımız Uğur Giresun’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Davulların çalındığı kongreye gençler tezahüratlarıyla damgasını vurdu. Yapılan protokol konuşmaları sonrası seçimlere geçildi. Kongreye tek aday olarak katılan mevcut Başkan Doğan Can Al, oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

İŞTE YENİ ÖNETİM
Doğan Can Al başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: "Büşra Nur Cengiz, Can Mert Koca, Derya Menekşe, Doğaner Ülgen, Ekrem Can Yiğit, Elif Gögçen, Emre Konukçu, Eşref Başar Mete, Ferdi Yılmaz, Gökhan Öz, Görkem Yenice, Gülhan Eriş, Hakan Arslan, Hasan Can Aslan, İlay Koyuncu, Kadir Öztürk, Kadir Ünal, Mehmetcan Keskiner, Mert Balcı, Mert Küçük, Mesut Özdemir, Mustafa Akyıldız, Muzaffer Furkan Sezgin, Nazlı Can Çetinkaya, Oğuzhan Mehmetbeyoğlu, Ömer Faruk Yıldız, Ramazan Candar, Seda Kaya, Selçuk Kulp, Serhat Gür, Serkan Can Aktepe, Sıla Cihan, Şadan Tosun, Şentekin Türkan, Şeyma Tüyüboz, Şükrü Ergün, Taner Birincioğlu, Yağmur Koca ve Ziya Ünal. 

Büyük Kongre Delegeleri: Doğan Can Al, Oğuz Yücel, Orhan Taşgın, Soner Gümüş.