Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Durağan İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çınlar, Durağan ilçesinin 2016 yılı bütçe görüşmelerinde İl Özel İdaresi bütçesinden hiç pay almadığını söyledi. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye en çok oy çıkan ilçenin Durağan olduğunu hatırlatan Çınlar; “Yüzde 75’i AK Partili olan meclisten bütçe alamayan Durağan, AK Partiye verdiği destekten her zaman olduğu gibi yine ceza almıştır” dedi. 

Sinop İl Genel Meclisinde 2016 bütçe görüşmeleri tamamlandı. Bütçe görüşmelerinin sonucunda Durağan ilçesinin 2016 yılı Özel İdare Bütçesinden pay alamadığını söyleyen AK Parti Durağan İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çınlar partisini eleştirdi. Yüzde 75'i Ak Partili olan mecliste Durağan ilçesinin istek ve taleplerine karşı sergilenen tutum ve davranışın ilçe halkını derinden üzdüğünü söyleyen AK Partili Çınlar; “Her seçimde AK Parti'mize en yüksek oranda oy veren Durağan ilçemizin 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da Sinop İl Özel İdaresi bütçesinden hiç yatırım alamaması meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Partili üyelere rağmen ilçemiz adına çok anlamlı bir tavrın olduğunu gözler önüne serdi” dedi. 
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye en çok oyu veren ilçenin Durağan ilçesi olduğunu hatırlatan AK Parti Durağan İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çınlar, bu özverinin karşılığının bu olmaması gerektiğini söyledi. Çınlar; “AK Partimizin bir mensubu olupta bu partiyi seven, gönül veren herkesin Partimize en yüksek oranda oy veren ilçemize karşı tavırları Adalet ve Kalkınma Partisi adına adalete indirilmiş bir darbe oldu. Sinop ilimizde AK Parti'mize en yüksek oranda oy veren başta Durağan ilçemiz bütçeden yatırım alamazken diğer ilçelere bol kepçe dağıtılması adil paylaşımın yapılmadığının kanıtı oldu” diye konuştu. 

ADALETİN OLMADIĞI YERDE KALKINMADAN BAHSEDİLEMEZ!
Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti’nin tutunulan tavırla isminde yer alan Adalet ilkesine uygun hareket etmediğinin altını çizen AK Parti Durağan İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çınlar, adaletin olmadığı yerde kalkınmadan da bahsedilemeyeceğini belirtti. Seçim sonuçlarına bakıldığında ödül verilmesi gereken Durağan ilçesinin adeta cezalandırıldığını belirten AK Partili Çınlar şunları söyledi; “70 köyü ile Sinop ilimizin en uzak ilçesi ve nüfusunun 3’te 2 si köyde yaşan, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında yaşayan bir ilçenin Eğitim, Kültür, Tarım, Ulaşım, Turizm, Spor ve benzeri alanlarda 2015 ve 2016 bütçelerinden yatırım alamaması kaynakların adil paylaşılmadığı, adalet ve hakkaniyet ilkesinin gözetilmediğinin ispatıdır. Durağan ilçemizin her seçimde AK Parti'mize verdiği oyun karşılığı ceza olmuştur. Ödül bekliyorduk Ceza aldık. Allah korusun ya tuz kokarsa?”

Editör: Vitrin Haber