Evet, AK Parti Sinop milletvekillerinin bir dönemlik geleneği yine bozulmadı.. Vekil Ersoy aday adayı olmasına rağmen tekrar aday gösterilmedi. Sebebi nedir diyecek olursanız? AK Parti Genel Merkezi de bilmiyordur herhalde... AK Parti iktidarı döneminden beri Sinop milletvekilleri hep bir devre yaptı. Tabii bu bir devrelik vekillerimiz için de çok şeyler konuşuldu, yazıldı ve çizildi. Bunları biliyorsunuz... Şimdiye kadar AK Parti'de vekillik yapanlar temayyül yoklamasında da birinci sırada çıkanlar değildi. Buna Ersoy da dahil... Hep Genel Merkez tarafından atanan kişiler idi... Niçin Cengiz Tokmak birinci sıradan aday gösterildi? Onu açıklayayım; birincisi; Cengiz Tokmak'ı birinci sıradan aday göstererek gelenek devam etti. İkinci sebep ise sahildeki oyları almak. AK Parti'de hep birinci sıra adayları iç kesimdendi. AK Parti kurmayları "Sinop sahil kesiminde niçin yokuz?" diye sorulduğunda, "hep iç kesimden birinci sıradan aday gösterildi" cevabı verilince Tokmak birinci sıradan aday gösterildi. Ne oldu da Sayın Ersoy aday gösterilmedi?

Biliyorsunuz ben bir önceki yazımda "AK Parti'de birinci sıra Mehmet Ersoy'un" diye bir yazı yazmıştım.. Bunu neye dayanarak yazmıştım? Açıklayayım: Vekil Mehmet Ersoy, AK Parti iktidarında hep yükseliş gösterdi. Kaymakamken, Vali Yardımcısı oldu. Vali iken, Afet İşleri Başkanlığı'na getirildi.. Vekil yapıldı ve daha sonra da İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na getirildi. Bu iktidar zamanında böyle bir yükselişi olan kim var? "Yiğidi öldür, hakkını yeme, Sinop'a da en büyük hizmetleri yapan bir kişi olduğuna göre... Ve de Ersoy AK Parti içinde de tam bir görev adamıydı. AK Parti Genel Merkezi ve Başbakan'ın verdiği her görevi harfiyen kavgasız-gürültüsüz yerine getiren biriydi... Sorun çıkartmıyor... Görevine sadık. Dersine de iyi çalışıyor...

İkincisi hem milletvekili hem de TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı. Bu görev bazılarının yaptığı gibi o kadar da küçümsenecek bir görev değildi. Başbakan ve İçişleri Bakanı ile her zaman iç içe ve birlikteler.. Böyle bir durumu olan kişi değil de, sizce kimin gösterilmesi gerekirdi birinci sıradan? Daha önce de ben şunu da yazmıştım: "Ersoy'u bir daha aday göstermezler" diye.. O da şunun içindi; bütün AK Parti Sinop milletvekilleri hep bir dönem yaptı, ikinci dönem gösterilmedi.. Fakat Ersoy'un durumu onlar gibi değildi.. Bir milletvekili garanti ama, eğer Ersoy'u birinci sıra Tokmak'ı da ikinci sıradan aday gösterselerdi iki vekilliği de alma şansı vardı.. Bir de tersini düşünürsek, veleyki Nazım Maviş'i birinci sıradan aday gösterip, Cengiz Tokmak'ı da ikinci sıradan koysalardı, yine iki de iki yapma şansı vardı.. Şu anda o şans bitti.. AK Parti Sinop'tan sadece bir vekilliği alır, o da Tokmak'tır, onunla yetinir..  Zaten AK Parti'nin Sinop'ta iki vekilliği alma gibi veya almama gibi bir derdi yok.. Sinop iki vekil çıkarıyor.. Olsa da olur olmasa da olur.. Eğer 9 veya 10 tane vekil çıkaran bir il olsaydı Sinop işte o zaman işler değişirdi...Sinop'ta aşiret ağası varmı diye, kimin sülalesi kalabalık onu ararlar, bulurlardı.. Bilgisine, kültürüne, diplomasına bakmadan.. Onu vekil yapmak için ellerinden ne gelirse yaparlardı.. Biz AK Parti'nin içinde böyle vekilleri de bakanları da biliyoruz.. Oy kaybetmemek uğruna bakanlığını bile değiştiremediklerini de biliyoruz.. Olan yine Sinop'a oluyor, AK Partiye değil.. Tam hizmet götüreceğin zaman bir dahaki seçimde gösterilmiyorsun.. Ben bunu Ersoy için söylemiyorum.. Bütün vekillik yapanlar için söylüyorum.. Ben Cengiz Tokmak'ın da Sinop ve Sinoplu'ya fazla faydalı olacağını sanmıyorum.. İnşaallah ben yanılırım.. Fakat şöyle de bir tablo var Sinop için.. Şimdi Nükleer Santral yapılacak.. Hükümet ister, istemez de yatırımlar yapmak zorunda Sinop'a.. Çünkü Dünyanın gözü Sinop'ta olduğu için.. İnşaallah Sinop yatırımlarla özlenen iller arasına gelir de turizmden ve diğer yatırımlardan hak ettiğini alır ve bir marka şehir ünvanına kavuşur.. Biliyorsunuz marka şehir yapmak lafla da olunmaz..Çalışmak, çalışmak çok çalışmak gerekir..