Ağustos ayında Sinop genelinde konut satışları 339 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 azaldığı görüldü. Ağustos ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 62. il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Ağustos ayında 84 adet konut satıldı. Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 24,8 oldu.      

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 34 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Ağustos ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 34 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,7 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 10,0 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 14 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 20 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.
Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 azalarak 305 adet oldu. Ağustos ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 90 oldu.

SİNOP’TA İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 100 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ 
Ağustos ayında Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5 azalarak 100 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 29,5 oldu.
Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,9 azalarak 239 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 70,5 oldu.
 

Editör: Vitrin Haber