‘’Empati’’diye kavramı birçoğumuz duymuşuzdur. Yani kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak onun duygularını anlamaya çalışma. Ama kişinin karşısındakini anlayabilmesi için önce kendisini tanıması gerekir.

Şimdi ne alaka var diyebilirsiniz. Şu acıdan bakmak gerekecek. Hafta içersinde MHK ‘si Trabzon spor Fenerbahçe maçı hakemi olarak Ali Palabıyık’ı görevlendirdi.

Sosyal medya anında yayın hayatına başladı! Ali Palabıyık zaten Fenerbahçeli, yine Fenerbahçe’nin dediği hakem görevlendirildi. Bu federasyon zaten Fenerin hep yanında gibi yıpratma ve algı operasyonu başlatıldı. Maç saatine kadar da devam etti.

Özellikle Beşiktaş taraftarları bu konuda daha da fanatik davrandılar. İlk yarıda ki Fenerbahçe Beşiktaş maçı örneği verdiler devamlı. Haklı tarafları var tabi ki.

Nihayet maç geldi çattı.
Trabzon şehri için Fenerbahçe maçları oldum olası devamlı önemli devamlı stres ve çok anlamlı olmuştur. Özellik ile yeni açılan Şenol Güneş Spor Kompleksi Stadyumunda ilk Fener maçı oynanacaktı. Biletler günler önceden tükenmiş, Stadyum ağzına kadar dolmuş ve takımlarını destekleyecekleri maç saatini bekliyorlardı.
Ancak Trabzonlu taraftarların aklında Ali Palabıyık vardı. Hafta içersinde yapılan yayınlar algı yönetimi tam olarak adrese teslim edilmişti.

 Maç başladığında inanılmaz seyirci baskısı ve kareoğrafi ile özlediğimiz Trabzon seyircisini yansıtıyordu.

Maç kadroları açıklandığında hayretim bir kez daha şaşkınlığa dönüştü.

Orta saha ikilisinden josef de Souza ve Hasan Kaldırım’dı!!Mehmet Topal stoper mevkisine çekilmiş,Alper ile Fernando ileride görev aldılar.

Hasan Kaldırım; hayatı boyunca torunlarına anlatacağı bir maça çıktı. Ben Fenerbahçe’de oynarken Trabzon maçına orta sahanın ortasında başladım diye konuşacaktır herhalde.

 Aykut Kocaman hem kendi mesleğine hem de Hasan Kaldırıma yazık ediyorsun. İnsanları güldürüyorsun. Ya Allah aşkına Aykut Kocaman; Hasan Kaldırım ile oynamanın bir mantığını bir anlatsana.Hasan Kaldırım ,oluyor sayende asfalt kaldırımı yazık değimli bu çocuğa.Vardır elbet bir bildiğin  diye iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.!Ancak nereden bakarsan bak hoş durmuyor.

Senin elinde Valbuena var. Neden oynatmazsın anlamakta zorluk çekiyorum. Sonra daha Süper ligi tecrübesi olmayan Eljif Elmas’ı kurtarıcı olarak oyuna alıyorsun.

Bu maç böyle beraberlik ile bittiyse bana göre en büyük hata Aykut Kocaman’dır.

Ey Rıza  Çalımbay; Ne hakkın var ilk yarıda böyle pasif futbol oynatmaya.Elinde kadronda Sosa  gibi bir futbolcu var ise ve oynayabilecek durumda ise ilk onbir onunla başlamalısın.

İkinci yarı Sosa’yı alarak başladın maçın çehresi değişti.

Gelelim Maçın kader anları diğer adı ile kırılma noktalarına.

Trabzon’lu 47 numaralı Joao Pereira. Ey Portekiz’li; Sen tam bir futbol katilisin.15 dakika da Alper’e yaptığı hareket direk kırmızı kart.

30 Dakika da diğer futbol kasabı Kucka sahne alıyor ve Alper’de ikinci darbeye maruz kalıyor..

Şimdi herkes maçın kırılma noktası olarak Burak’ın 2 ci kaçırdığı gol pozisyonun söyleyebilir. Ancak benim için verilmeyen kırmızı kartlardır gerçek anlamda kırılma noktaları.

Sahada Hakem gibi hakem olsaydı maçın 30 cu dakikasında Trabzon Spor dokuz kişi kalırdı.
Bana göre maç 30 cu dakika itibari ile bitti. Adil olmak gerekir.  Hakem Ali Palabıyık sana ne sen gördüğünü ver. Sana ne gördüğünü  ver arkadaşım ver.

Şimdi Fenerbahçe seyircisi Empati yapsın. İlk yarıda ki Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş adına hata yapmış ve 6 maç müsabaka yönetmeme cezası almıştı.

Aynı hakem Trabzon’da Fenerbahçe’yi ilmik ilmik bitirdi. Gördüğünü çalsa işin rengi değişecek…

Bir laf vardır ’’Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’’Tamamen yanlış bir atasözüdür. Bana göre.

Şimdi Fenerbahçe taraftarına da dokundu..Ne olacak şimdi!

Şimdi maçı yazsan ne olacak ki? Yok 3-5-2 oynadı yok 4-4-2 oynasaydı. Ne anlam ifade ediyor ki. Adil bir hakem olmayınca… Adil olmak gerekir değimli?

Bu maçta başta; Hakem Ali Palabıyık, Aykut Kocaman, Rıza Çamlıbay sınıfta kalmışlardır.

Trabzon seyircisi ve maç öncesi kucağındaki Trabzon formalı çocuğa yağmurluğunu veren Kaleci Volkan Demirel sınıfı geçmiştir. Günün en güzel karelerini oluşturdular…