Devlet adamlığı sorumluğu çok büyük olan dünyanın en ağır işlerinden daha ağırdır. düşünsenize icabında beş kişilik ailemizi idare ederken bile zorlandığımız nice zamanlar olmuştur.

Birde seksen milyonluk büyük bir ülkeyi idare etmeye çalıştığınızı bir düşünün insan düşündüğü zaman bile boğulacak gibi oluyor tonlarca yük sırtınıza binmiş gibi hissediyorsunuz yada en azından ben öyle hissediyorum.

Bir zamanlar dokuzbinbeşyüz kişinin sorumluluğunu taşımıştım insan uyku bile uyuyamıyor zaman yetmez oluyor her anınız sorun çözmekle bir yerlere koşuşturmakla geçiyor ellerimi açıp çok dua etmişimdir yarabbi zamanı genişlet her sorunun üstesinden gelebilmek için bana güç ver diye yakarışlarım olmuştur.

Ancak tüm bu yorgunluğun öyle bir mükafatı varki tadına doyum olmuyor insanların sorunlarını hallettiğiniz zaman öyle bir iç huzur kaplıyor'ki benliğinizi tarifi mümkün değil.  

Şimdi düşünüyorumda ülkemizin etrafı sınırlarımız yangın yeri birde içeriden saldıran hainlerin bolca olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz öylesine stratejik bir enerji koridorunun tam ortasındayız ve geçmişin omuzlarımıza yüklediği tarihi sorumluluklarımız var.

Tüm bunlara rağmen idarecilerimiz gerçekten müthiş başarılı işlere imza atıyorlar resmen dünyaya insanlığı ve devlet adamlığını yeniden öğretiyorlar.

Irak ve suriyenin yer altı zenginliğini çalmak talan etmek için akbabaların leşe üşüştüğü gibi kıtalar arası ülkelerinden kalkıp gelenlere baktıkca iğreniyorum içinde bulunduğumuz yüzyılda insanlığın geldiği nokta tiksindiriyor beni.

içimizdeki bazı kendini bilmezler biz ne duruyoruz bizde leşten payımızı alalım bakın hiç alakasız ülkeler orada yağma yapıyor bizde yapalım telaşındalar be hey gafiller kimin malını kimden çalıyorsunuz masum mazlum insanların kanı pahasına yağma yapıyorsunuz bumu medeniyet bumu insanlık..

Biz yüzyıllarca bir çok kıtada söz sahibi olduk ancak insanlık dışı hiç bir muameleye göz yummadık Adaletten bir nebze dahi olsun şaşmadık bu inancımızın gereğiydi  bunu asırlarca uyguladık ve uygulayacağız.

Şimdi demem o'ki dostlar türkiyemizi idare eden bu ateş çemberinin içinden ülkemizin sağ salim yara bere almadan çıkması için büyük gayretler sarf eden başta sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere tüm idarecilerimize dua edelim edelimki ülkemize yangın sıçramasın edelimki Adamlık insanlık neymiş tüm dünyaya gösterelim.

Ayrıca her ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi bozmayalım fikrimiz zikrimiz ne olursa olsun milli konularda devletimizin yanında olalım unutmayalım su uyur düşman uyumaz demiştir atalarımız. bir olalım diri olalım iri olalımki düşmana fırsat vermeyelim İnsanlık Adalet ve Adamlık neymiş dünyaya öğretelim vesselam...