Abkant pres, çok çeşitli endüstriler için paha biçilmez bir araçtır. Sac metali bir kalıp boyunca bükerek şekillendirmek ve şekillendirmek için kullanılır ve hem basit hem de karmaşık bileşenlerin üretiminde muazzam çok yönlülük sağlar. Bu tür makineler, en sıkı boyutsal toleranslarda bile hassas ve doğru kalırken, büyük miktarlarda fiziksel güç kullanır.

Abkant presler inanılmaz derecede çok yönlüdür; kapasitelerine göre 0,5 mm'den 6 mm kalınlığa kadar sacları katlamak, bükmek, bükmek ve düzleştirmek için kullanılabilirler. Sac malzemeye basınç uygulayan ve birden fazla parçada mükemmel tekrarlanabilirlik ile onu istenen şekil ve boyuta zorlayan hidrolik aktüatörleri çalıştıran bir elektrik güç kaynağı kullanarak çalışırlar. İşlem sırasında kalıpların kullanılması, bileşenleri oluştururken hassasiyet veya doğruluktan ödün vermeden değişken karmaşıklık seviyelerine izin verir.

Eksantrik Pres

Eksantrik pres; adından da tahmin edilebileceği üzere pres sistemleridir. Elektrik motoru aracılığıyla çalıştığını söylemek gerekir. Kullanım alanı oldukça geniştir. Hatta, kullanım amacına göre farklı tonajlarda üretilmeleri söz konusudur. H ve C tipi eksantrik pres sıklıkla kullanılır.

Eksantrik pres; birçok işlemin yerine getirilmesi adına kullanılır. Bilhassa kesme, çekme, delme ve derin çekme işlemlerinin yapılabilmesi adına eksantrik pres yararlanılır. Tüm işlemleri hızlı ve seri bir şekilde yapmasından dolayı tercih edilir. Eksantrik pres; sahip olduğu avantajlar ile dikkat çeker. Bilhassa maliyetinin düşük olması ciddi bir avantajdır. Ayrıca, kalıpçılık sektöründe kullanılmaya müsaittir. Çünkü, tekrarlayan hareketleri vardır. Bunun yanı sıra, kesme ve dilimleme işlerini sorunsuz bir şekilde yapmasından dolayı tercih edilir. Profil büküm ve yüzey düzleştirme gibi işleri yapabilmesi de ciddi bir avantajdır.

Eksantrik pres; birden çok işi yapabilmesinden ve maliyet açısından avantajlı olmasından dolayı tercih edilir. Kesme, delme, çekme, hassas delme, dilimleme, sıkıştırarak delme, pul kesme, incelterek çekme, şekil kesme, ağız bükme, katlama, yüzey düzleştirme ve açık kalıpta dövme gibi işlemleri sorunsuz bir şekilde yapabiliyor olmasıyla farkını ortaya koyar.

Eksantrik pres ile ilgili olarak bilinmesi gereken farklı hususlar da mevcuttur. Bu tür makineler; basınç ve kuvvet üretme ve uygulama gibi işlemleri yapabilir. Ancak, malzemenin niteliğine uygun basınç üreten bir makine tercih edilmelidir.

Advertorial

Editör: Özge Newstanıtım